Huawei predstavil vylepšené športové hodinky Watch GT 2 Pro

Funkciami hodinky vychádzajú z predošlého modelu Watch GT 2, no majú vylepšenú konštrukciu, ktorá im dodáva elegantnejší nádych. Vďaka zafírovému sklíčku sú tiež odolnejšie.

13.09.2020 20:10
Huawei, Watch GT 2 Pro Foto:
Huawei Watch GT 2 Pro
debata (3)

Hodinky Huawei Watch sa preslávili svojim dizajnom a dlhou výdržou na batériu. Tá je vykúpením k inak relatívne obmedzeným funkciám, ktoré v porovnaní s inými hodinkami nie je možné personalizovať. Do hodiniek napríklad nie je možné inštalovať aplikácie a užívateľ si tak musí vystačiť len s tým, čo mu naservíruje výrobca. Zároveň hodinkám chýbajú aj typické prvky iných chytrých hodiniek, ako sú podpora bezkontaktných platieb, odpovedanie na SMS správy, využívanie navigácie a podobne. Napriek tomu nestrácajú na popularite a Huawei naďalej pracuje na ich vývoji. Výsledkom je už štvrtá generácia hodiniek s označením Watch GT 2 Pro.

Priveľký displej a 14-dňová výdrž

Hodinky majú elegantnejšie tvary a viac pripomínajú klasické hodinky. Kvôli veľkému displeju sa však nebudú hodiť na každú ruku. Väčší displej sa rovná väčšie telo a to sa zas rovná väčšej batérii. Vďaka tomu si hodinky udržali v priemere 14-dňovú výdrž na jedno nabitie, čo je v danom segmente stále výrazný nadštandard. Ich telo je vyrobené z odolnej kovovej zliatiny, displej zas pred poškriabaním chráni zafírové sklíčko. Nabíjať ich je možné aj bezdrôtovo priložením na ľubovolnú nabíjaciu podložku alebo na zadnú stranu telefónu s podporou reverzného nabíjania.

Po spárovaní s mobilom je cez hodinky možné prijímať hovory, no stále ich nie je možné využiť na odpovedanie na prichádzajúce správy. Po novom ponúkajú viac ako 100 tréningových režimov vrátane merania aktivity pri golfe a lyžovaní. Pri športe je možné využiť aj prehrávanie hudby z integrovanej 2 GB pamäte. V takom prípade už nie je potrebné nosiť mobil vo vrecku. Stačí slúchadlá spárovať s hodinkami. Novinkou je aj meranie okysličenia krvi a presnejšie meranie srdcového tepu. Predávať sa budú od októbra za 299 eur v dvoch variantoch – klasickej (s koženým remienkom) a športovej.

Huawei Watch Fit. Foto: Huawei
Huawei, Watch Fit Huawei Watch Fit.

Druhou novinkou od Huawei sú hodinky Watch Fit, ktoré majú displej s netradičným pomerom strán. Sú určené pre menej náročných používateľov. Napriek tomu ale disponujú viacerými pokročilými funkciami – vrátane 96 tréningových režimov, merania srdcového tepu a okysličenia krvi. Predávať sa začnú v polovici septembra za cenu 119 eur.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #Huawei #watch fit #watch gt 2 pro