LG predstavilo netradičný mobil s dvoma displejmi a otočným mechanizmom

Namiesto rozloženia či vyklopenia sa displej na mobile mechanicky otáča. Pod ním sa ukrýva druhý displej s polovičnou veľkosťou.

16.09.2020 18:00
LG, Wing, smartfón, otočný displej Foto:
Netradičný mobil LG Wing s otočnou konštrukciou.
debata (2)

Netradičné mobily sú opäť na scéne. LG predstavilo mobil s unikátnou konštrukciou. Zariadenie má dva displeje, ktoré sa navzájom prekrývajú. Namiesto vyklopenia je druhý displej možné len otočiť. Pre koho je takéto zariadenie určené? Nevedno. Cestu k nemu by si mohli nájsť najmä technologickí nadšenci, ktorí sa neboja experimentovať.

LG pritom už podobné pokusy robilo aj v minulosti. Kým ostatní výrobcovia displeja ohýbali, LG vymyslelo “lacnú” náhradu v podobe dvoch samostatných displejov umiestnených veľa seba. Veľa ľudí však toto riešenie neoslovilo. Firma sa však nechce zbaviť nálepky inovátora, ktorým bola kedysi na scéne mobilnej avantgardy fínska Nokia.

Mobilná avantgarda je späť

Novinka s názvom LG Wing je výsledkom projektu Explorer, ktorý má zastrešovať podobné bláznivé experimenty. Kým hlavný P-OLED displej mobilu má uhlopriečku 6,8 palcov, jeho sekundant má “len” 3,9 palca. Na scénu sa dostane vtedy, keď veľký displej na zobrazenie všetkých prvkov aplikácie nestačí alebo v prípade, ak užívateľ chce používať dve aplikácie naraz, či rozšíriť svoju ovládaciu plochu. Kým na veľkom displeji sleduje navigáciu, cez malý displej môže nerušene telefonovať alebo ovládať prehrávač hudby. Veľký displej je možné otočiť “len” o 90 stupňov a urobiť tak je možné údajne až 200-tisíc krát. S väčšou životnosťou mechanizmu výrobca zatiaľ nemá skúsenosti.

„Len“ stredná trieda

Wing nepatrí medzi kompaktné telefóny. S štvrťkilovou hmotnosťou ho vo vrecku nohavíc bude cítiť každý. Parametrovo patrí do strednej triedy. Výkon mu zabezpečuje osemjadro Snapdragon 765G a osem gigabajtov operačnej pamäte. Vstavanú pamäť 128, respektíve 256 GB je možné rozšíriť micro SD kartami. Na zadnej strane sa nachádza 64 Megapixelový fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, 13 Megapixelový foťák so širokouhlou optikou a 12 Megapixelový pokrývajúci 120-stupňový uhol. Predný foťák má 32 Megapixelov. Telefón sa bude od októbra predávať nie len v Ázii ale aj v Európe. Zatiaľ však nevedno za akú cenu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #LG #Wing #otočný displej