Amazon predstavil nové reproduktory Echo, aj dron, ktorý postráži domácnosť

Amazon sa so svojimi zariadeniami pre chytrú domácnosť pomaly približuje k futuristickej vesmírnej domácnosti zo seriálu Jetsonovci. Firma predstavila niekoľko nových reproduktorov Echo a domáceho drona, ktorý vzlietne, aby skontroloval domácnosť.

27.09.2020 20:33
Amazon Echo Show 10 Foto:
Amazon Echo Show 10.
debata (1)

Reproduktory Amazon Echo sú už na trhu nejaký ten piatok a s každou novou generáciou menia svoj dizajn, ktorý sa prispôsobuje aktuálnym trendom. Po hranatom okrúhlom puku sa Echo Dot začal viac zaokrúhľovať, až z neho napokon vznikla “rozprávajúca lopta”. Funkčne sa však najmenší reproduktor z rodiny Echo nezmenil. Na výber bude v dvoch variantoch – v klasickej verzii a vo verzii so zabudovaným displejom. Na ňom sa môže zobrazovať čas, či aktuálna teplota.

Amazon Echo Dot. Foto: Amazon
amazon echo dot Amazon Echo Dot.

Druhou novinkou je zariadenie Echo Show 10, ktoré už nie je len obyčajným reproduktorom, ale obsahuje aj veľký displej a webkameru. Zariadenie natáča displej priamo za osobou, ktorá naň práve hovorí. Show 10 je určený tak na videohovory, ako aj na sledovanie videí, filmov či ovládanie iných typov multimédií.

Poslednou veľkou novinkou, ktorú Amazon predstavil prostredníctvom dcérskej firmy Ring je domáci dron s názvom “Always Home Cam”. Neslúži však ako zábavka na diaľkové ovládanie v exteriéri, ale ako lietajúca kamera v domácnosti. Dron má svoju vlastnú základňu, v ktorej sa sám podľa potreby nabíja. Interiér domácnosti je jeho domovom, ktorý si sám zmonitoruje a následne sa v ňom na povel užívateľa pohybuje. Dron má zabudovanú kameru, z ktorej sa obraz prenáša do smartfónu užívateľa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #dron #Echo #Alexa #hlasová asistentka #Echo Dot