HP predstavilo hybridný notebook s celodennou výdržou na batériu

HP Elite Folio má kompaktné rozmery, netradičnú konštrukciu a najmä viac ako 24-hodinovú výdrž na jedno nabitie. Dotykový displej má aj neštandardný pomer strán.

14.01.2021 06:00
HP Elite Folio, notebook Foto:
HP okrem iného na tohtoročnom veľtrhu CES 2021 predstavilo konvertibilný notebook Elite Folio.
debata

Ráno zapnete, na druhý deň nabijete. Už aj HP si osvojilo koncept hybridných notebookov s extrémnou výdržou na batériu. Novinka s názvom HP Elite Folio, ktorú firma predstavila na veľtrhu CES ponúka najnovšiu verziu úsporného procesoru od Qualcomu, 5G konektivitu a takmer 25-hodinovú výdrž na jedno nabitie.

Nové Elite Folio je v podstate konvertibilné zariadenie. V štandardnom režime zastúpi notebook, no po pritahnutí displeja k sebe ho je možné použiť ako multimediálne zariadenie s touchpadom. Displej je tiež možné “zložiť” nad klávesnicu a zariadenie používať aj ako tablet. Elite Folio má 13,5-palcový dotykový displej s neštandardným pomerom strán 3:2 a rozlíšením 1920 × 1280 bodov. Väčšina notebookov v súčasnosti využíva obrazovky s pomerom strán 16:9. Zaujímavosťou je aj prémiové vyhotovenie šasi, ktorá je z vonkajšej strany potiahnutá umelou kožou.

Vďaka flexibilnej konštrukcii a uchyteniu... Foto: HP
HP Elite Folio, notebook Vďaka flexibilnej konštrukcii a uchyteniu displeja je možné notebook premeniť aj na tablet.

V hardvérovej výbave nechýba už spomínaný úsporný procesor Snapdragon 8cx Gen 2 od Qualcommu a 4G a 5G modul pre mobilné pripojenie. Zariadenie sa bude predávať v niekoľkých variantoch, z ktorých najvyšší má 16 GB operačnej pamäte a 512 GB úložisko. Po stranách sa nachádzajú dva USB-C porty, z ktorých jeden slúži aj na nabíjanie. Ľudí na cestách dozaista poteší výdrž, ktorú HP deklaruje až na úrovni 24,5 hodiny. Predajná cena a celosvetová dostupnosť zatiaľ oznámené neboli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #HP #konvertibilný notebook #CES 2021 #Elite Folio