Na nový iPhone čaká vylepšený displej aj podpora 'astrofoto'

Nové modely iPhonov Apple predstaví pravdepodobne o pol roka. Na internete však už kolujú informácie o novinkách, ktoré majú byť ich súčasťou. Nový iPhone (12s alebo 13) bude mať Always-On displej so 120 Hz frekvenciou.

18.02.2021 06:00
Apple, iPhone 12, iPhone 12 mini Foto:
Ilustračné foto (na fotke iPhone 12).
debata

Býva zvykom, že pár mesiacov pred predstavením nových zariadení od Apple kolujú na internete informácie o hardvérových novinkách. Informácie o novom iPhone však prichádzajú neobvykle skoro – viac než pol roka pred jeho plánovaným jesenným predstavením. Podľa serveru XDA-Developers budú nové modely iPhonov dizajnom veľmi podobné súčasnej 12. sérii. Na zadnej strane by ale mali mať matnejší povrch.

Hlavným rozdielom má byť použitie 120 Hz LTPO displeja v modeloch Pro a Pro Max. Na túto vychytávku, ktorá je už bežnou súčasťou konkurenčných vlajkových lodí, už záujemcovia čakali pri predstavení iPhonu 12, no nedočkali sa. Apple využil len obstarožný 60 Hz displej. V súvislosti s vylepšeným displejom má pribudnúť aj ďalšia drobnosť – funkcia Always-On, pri ktorej je displej neustále zapnutý a v úspornom režime zobrazuje informácie o čase či zmeškaných hovoroch.

Ďalšie vylepšenie sa má týkať nabíjania pomocou magnetického systému MagSafe. Apple má vylepšiť prichytenie nabíjačky pridaním silnejších magnetov. Firma sa začala zaujímať aj o nočnú astrofotografiu. Pokiaľ by ste so svojim bežným mobilom chceli zachytiť mesiac a hviezdy bez väčšieho šumu a pri plnej ostrosti, museli by ste nejaký čas stráviť hľadaním vhodných nastavení. Nový iPhone to má zvládnuť sám a pomôcť si má strojovým učením. Foťáky sa automaticky prepnú do režimu “astrofoto” a upravia nastavenia jasu, času a expozície. Výslednú snímku následne upraví umelá inteligencia. Novú optiku a senzor by mal dostať aj širokouhlý foťák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone 12 #iPhone 13 #iPhone 12s