Zariadenie Google Nest Hub 2 dokáže monitorovať pohyby tela počas spánku

Chytré zariadenie Google Nest 2 dokáže pomocou novej technológie zaznamenávať pohyby počas spánku, chrápanie a aj zmeny svetla a teploty v miestnosti. Napomáhať má pri zlepšovaní spánku.

19.03.2021 06:00
Google, Nest Hub 2, hlasová asistentka Foto:
Inteligentný reproduktor Google Nest Hub 2 dokáže monitorovať kvalitu spánku.
debata (1)

Viete, koľkokrát sa počas noci otočíte nabok a na chrbát a koľko minút v noci chrápete? Pravdepodobne nie. Ani inteligentné hodinky, ktoré mnoho ľudí so sebou do postele nosí nedokáže tieto spánkové anomálie úplne presne odsledovať. Google do svojho pripravovaného inteligentného zariadenia s hlasovou asistentkou zabudoval funkciu sledovania pohybov počas spánku. Zariadenie Google Nest Hub 2 firma začne predávať 31. marca, no už od 16. marca prijíma prvé predobjednávky. Za bezmála 100 dolárov záujemca získa zariadenie, ktoré disponuje špeciálnou radarovou technológiou Soli, ktorú napríklad využívaj aj smartfón Google Pixel 4 alebo termostat Nest.

Kontrola spánku pomocou radaru

Radar Soli má široké spektrum využitia. V mobile pomáha pri detegovaní scény, termostatu zas poskytuje dáta o pohybe ľudí a kombinovanému stolovému budíku zas umožní sledovať pohyby tela počas spánku. Technológia s názvom Motion Sensing, ktorá využíva dáta z radaru, dokáže monitorovať nielen to, ako často sa človek počas spánku prehadzuje, ale poslúži aj na diaľkové ovládanie gestami rúk. Jednoduchým pohybom ruky zo strany na stranu bude možné napríklad preskakovať pesničky.

Google Nest Hub 2 disponuje 7-palcovým displejom, avšak bez webkamery. O detekciu pohybov sa stará výlučne radar Soli a o zachytenie zvukov zas mikrofón. Mikrofóny majú takisto napomôcť pri pokročilom analyzovaní spánku vrátane detekcie chrápania a kašľania. Svetelný senzor a teplomer zas zmerajú intenzitu svetla v miestnosti a teplotu v spálni. Všetky tieto dáta pokope pomôžu pri úpravách spánku a pochopení, aké faktory majú na jeho kvalitu najväčší vplyv.

Zariadenie na displeji každé ráno zobrazí detailnú správu o tom, ako užívateľ spal. Cez hlasový povel asistentke je možné získať odporúčania, kedy je vhodné ľahnúť si do postele, aby bol spánok kvalitnejší a hlbší. Po 14 dňoch aplikácia Sleep Sensing dokáže vyhodnotiť dáta a navrhnúť rôzne zlepšenia, ktoré budú vychádzať z prirodzeného cirkadiánneho rytmu daného človeka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné zariadenia #hlasová asistentka #Nest 2