Na slovenské cesty sa vrátia autá s logom Google. Budú aktulizovať snímky Street View

Slovenské mestá opäť navštívia autá s logom Google s kamerami pripevnenými na streche. Budú aktualizovať snímky miest a cestnej infraštruktúry.

19.03.2021 15:00
Google, Street View, mapy, trekker Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Google už má Slovensko pomerne dobre zmapované. Na Mapách je možné aktivovať živý náhľad Street View a poprechádzať sa rôznymi zákutiami Slovenska. Živé náhľady Street View pokrývajú takmer celý svet s výnimkou krajín s nestálou bezpečnostnou situáciou.

Na Slovensku je Street View dostupné od roku 2012 a lokálne snímky sú pravidelne aktualizované, aby čo najvernejšie zobrazovali realitu. Na začiatku jari Google na slovenské cesty vyšle opäť flotilu svojich vozidiel s veľkými kamerami pripevnenými na streche. Cieľom je práve spomínané aktualizovanie snímok, ale aj zachytenie aktuálneho stavu cestnej infraštruktúry, diaľnic a rýchlostných komunikácií.

Služba Street View v súčasnosti ponúka nielen živý náhľad do miest, ale aj do interiérov. Zachytené sú vnútorné priestory hradov, zámkov a tiež prírodných pamiatok akými sú Štrbské či Popradské pleso, Jaskyňa Domica, Ochtinská aragonitová jaskyňa, Slovenský raj či Zbojnícka a Téryho chata.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view