Fujifilm predstavil retro foťák s vlastnou tlačiarňou fotiek

Retro foťák Fujifilm instax mini 40 vytlačí práve zachytenú snímku do 90 sekúnd. Ponúka štipku nostalgie pre fanúšikov instantnej polaroidovej fotografie.

08.04.2021 06:00
instax mini 40, instax, polaroid Foto:
Fotoaparát Fujifilm instax mini 40.
debata (1)

Možno si spomeniete na fotoaparáty, ktoré nielen fotia, ale aj tlačia hotové, takzvané polaroidové, snímky. Pred dvoma až troma dekádami boli tieto foťáky hitom a každý ich chcel vlastniť. Postupne sa z trhu začali vytrácať a dnes sú už obľúbené len u ľudí, ktorí na instantné fotky vytvorené v priebehu niekoľkých sekúnd nostalgicky spomínajú. Spoločnosť Fujifilm sa rozhodla vyskúšať oživiť zašlú slávu “instaxu” a predstavila vreckový fotoaparát instax mini 40, ktorý za 90 sekúnd vytlačí práve odfotenú snímku.

Foťák intax mini 40 disponuje automatickým nastavením scény a úpravy parametrov snímky – vrátane času, rýchlosti uzávierky či výkonu blesku. K dispozícii je aj režim pre fotenie autoportrétov zo vzdialenosti 30 až 50 centimetrov. Pri fotení “selfie” nemá pomôcť displej ale obyčajné zrkadlo umiestnené vedľa objektívu.

Objektív foťáku má 60 milimetrové ohnisko a svetelnosť f/12.7 s ostriacou vzdialenosťou 28 milimetrov až nekonečno. Vytlačené fotografie majú veľkosť 62 × 46 milimetrov. Foťák je napájaný dvoma tužkovými batériami, ktoré postačia na zvečnenie 100 fotografií. Cena instax mini 40 je 99 eur. Náhradné náplne s fotopapierom stoja od 9 eur za 10 kusov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Polaroid #Fujifilm #instax #instantné fotky