Legendárna Leica predstavila svoj prvý smartfón Leitz Phone 1

Je to prvý smartfón, ktorý používa technológie nemeckej firmy Leica. Disponuje obrovským 1-palcovým čipom, ktorý zatiaľ medzi smartfónmi nemá konkurenta.

22.06.2021 10:30
Leica, Leitz Phone Foto:
Leitz Phone 1 s technológiami nemeckej firmy Leica.
debata (1)

Leica sa v minulosti viackrát upísala na spoluprácu s výrobcami smartfónov. Nikdy im však nedodávala vlastné technológie. Predmetom spoluprác, ako napríklad s čínskym Huaweiom, bola najmä korekcia a “doladenie” výsledných fotografií. Až v týchto dňoch prichádza na trh smartfón, ktorý vôbec ako prvý technológiami od nemeckej Leicy disponuje. Leitz Phone 1 má obrovský 1-palcový senzor, ktorý sám o sebe sľubuje výstupy porovnateľné so zrkadlovkami.

Smartfón je zatiaľ určený len pre japonský trh, no nie je vylúčené, že zavíta aj do zámoria. Telefón je vybavený výkonným procesorom Snapdragon 888, 6,6-palcovým OLED displejom s frekvenciou až do 240 Hz, 12 GB operačnou a 256 úložnou pamäťou. Mobil poháňa najnovší Android 11 s rozhraním upraveným do štýlu Leica. Pod displejom sa nachádza ultrazvuková čítačka odtlačkov prstov.

Na prednej strane sa nachádza 12,6 Megapixelová selfie kamera, na zadnej zas hlavný foťák s 20 Megapixelmi. Niekomu to môže pripadať málo, no už dávno neplatí, že kvalitné fotky majú na svedomí vysoké Megapixely. Jednopalcový senzor, ktorý sa za širokouhlým objektívom so svetelnosťou f/1.9 ukrýva je vôbec najväčším spomedzi všetkých smartfónov na trhu. Paradoxne, výrobca nerobil žiadne kompromisy a zabudol aj na optické priblíženie, ktoré by kvôli prídavným optickým členom malo vplyv na výslednú snímku. Priblížiť objekty je možné len pomocou digitálneho zoomu. Zaujímavosťou je aj štýlový magnetický kryt na objektív s logom Leica, ktorý má chrániť šošovku pred poškriabaním.

Leitz Phone 1 nie je lacný. Od značky Leica to napokon niekto ani neočakáva. Jeho cena na japonskom trhu je v prepočte 1450 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #android #Leica #Leitz Phone 1