Videá na TikToku budú dlhšie. Namiesto jednej budú mať maximálne tri minúty

Obľúbená sociálna sieť TikTik upravuje limit pre maximálnu dĺžku videí. Namiesto jednej budú môcť užívatelia nahrať videá v dĺžke až troch minút.

04.07.2021 06:00
TikTok, Tik Tok, Musically Foto:
Ilustračné foto
debata

Cieľom každého prevádzkovateľa sociálnej siete je primať užívateľov, aby na nej trávili čo najviac času. Viac času sa totiž rovná väčšiemu počtu zobrazovanej reklamy a tým pádom aj vyšším príjmom. Reklama síce nie je na sociálnej sieti TikTok nijak výrazná, no prevádzkovateľ chce, aby bola ešte atraktívnejšia – tak pre návštevníkov ako aj tvorcov videí, pre ktorých mohli byť videá s dĺžkou jednej minúty priveľmi limitujúce. Mnohí z nich sa preto presúvali na Instagram, ktorý ponúka možnosť publikovať videá s dĺžkou až do 10 minút. TikTok po novom umožní nahrávať až trojminútové videá. Zmena sa má u všetkých užívateľov prejaviť v najbližších týždňoch.

Hlavným zdrojom príjmov sociálnej siete TikTok, ktorá má pôvod v Číne, je predaj “prémiových” funkcií a platforma TikTok for Business, ktorá umožňuje firmám predplatiť si zobrazovanie obsahu medzi odporúčanými príspevkami. Medzi februárom 2020 a 2021 zarobil TikTok 110 miliónov dolárov na predaji vlastnej virtuálnej meny TikTok Coins. Užívatelia si môžu zakúpiť TikTok “mince”, ktoré následne vymenia za virtuálne odmeny pre tvorcov videí. Tvorcovia zas môžu tieto darčeky spätne vymeniť za peniaze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram #TikTok