LG zverejnilo cenu rolovateľného OLED televízora. Vyráža dych

Televízor, ktorý sa sám zroluje do podstavca firma predstavila ešte v roku 2019, na trh sa však dostáva až v týchto dňoch. Jeho cena je zarážajúco vysoká.

09.08.2021 15:30
LG Signature TV R, ohybný televízor, ohybný... Foto:
Prvý televízor s ohybným displejom - LG Signature TV R.
debata (13)

Z času na čas sa na trhu objaví spotrebná elektronika využívajúca prelomovú technológiu. Nie je určená pre masy a ani pre ľudí, ktorí majú hlboko do vrecka, či hľadajú najlepší pomer ceny a parametrov. LG ešte v roku 2019 na veľtrhu CES v Las Vegas prekvapilo televízorom s obrazovkou, ktorá sa sama zroluje do podstavca. Ohybný OLED panel s uhlopriečkou 65 palcov je demonštráciou technologického pokroku a ukazuje, na čo je možné sa o niekoľko rokov tešiť. Tí, ktorí si chcú dopriať nádych budúcnosti už teraz, majú na to ideálnu príležitosť. Televízor Signature OLED R začína firma v týchto dňoch predávať. Účtuje si zaň však cenu 100-tisíc dolárov.

V čom je televízor výnimočný? Jeho obrazovka sa sama roluje do podstavca v tvare kvádra, v ktorom sa zároveň ukrývajú reproduktory. OLED panel má 4K rozlíšenie, Dolby Atmos reproduktory zas výkon 100 Wattov. Žiadne okúzľujúce parametre neponúka. Kvalita obrazu sa údajne vyrovná lacnejším OLED modelom.

Televízor bude fungovať v troch režimoch – s úplne a s čiastočne vysunutým panelom a kompletne zrolovaným panelom. Prvý režim nie je potrebné nijako bližšie popisovať – obrazovka sa z podstavca jednoducho vyroluje. Pri druhom režime, zvanom line view, sa obrazovka neskryje úplne, ale malá časť z nej zostane vyrolovaná. Malá časť obrazovky má slúžiť na zobrazenie informácií o počasí, čase, dátume alebo prehrávanej hudbe. Pri treťom režime sa celý panel nenápadne zasunie do podstavca. Úplné vyrolovanie má trvať 30 sekúnd a panel by mal zvládnuť zhruba 100-tisíc kompletných zrolovaní.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #oled #LG #rolovateľný televízor #Singature OLED R