Google predstavil jeden z najlepších športových náramkov Fitbit Charge 5

Ma len malý farebný displej, no napriek tomu ponúka veľké množstvo funkcií vrátane GPS, merania pulzu a EKG a mobilných platieb cez NFC.

26.08.2021 14:00
Fitbit, Charge 5, fitnes náramok, športový náramok Foto:
Športový náramok Fitbit Charge 5.
debata (3)

Po tom, čo Google kúpil firmu Fitbit všetci netrpezlivo čakali, aké novinky firma prinesie. Jednou z tých väčších je športový náramok Fitbit Charge 5, ktorý viaceré zahraničné médiá označili za prelomový. Okrem elegantného dizajnu prináša množstvo funkcií, ktoré boli doposiaľ dostupné len pre majiteľov inteligentných hodiniek. Veľkou novinkou je meranie EKG, teda pravidelnosti srdcového tepu a identifikovanie možných rizík súvisiacich s blížiacim sa infarktom a podobne.

Okrem EKG náramok samozrejme zmeria aj pulz a vypočíta hladinu stresu. Stres meria takzvaný EDA senzor, ktorý sleduje odozvu tela na vypäté situácie cez potné žľazy na prstoch. Inou novinkou je skóre vyhodnocujúce, či ste náhodou z postele nevstali ľavou nohou. Náramok skóre vypočíta podľa pohybov v spánku, jeho dĺžkou či porovnaním jednotlivých fáz spánku a srdcového tepu. Ak ste mali zlú noc, náramok vám zobrazí nižšie skóre a upozorní, že by ste na druhý deň mali ísť skôr spať.

Náramok s malým dotykovým AMOLED displejom s funkciou Always-on ponúka na jedno nabitie výdrž na úrovni siedmich dní. Fitbit Charge 5 sa do predaja dostane najskôr na jeseň s cenou 180 eur.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #fitnes náramok #športový náramok #Fitbit #Charge 5