Ray-Ban pre Facebook vyrobil okuliare, ktoré fotia, nahrávajú a možno s nimi aj volať

Okuliare Ray-Ban Stories majú dvojicu zabudovaných kamier, dva reproduktory a mikrofón, vďaka čomu zachytávajú momenty z bežného života. Použiť ich možno aj na telefonovanie a počúvanie hudby.

10.09.2021 06:00
Ray-Ban Stories, okuliare Foto:
Smart okuliare Ray-Ban Stories.
debata (1)

Ak sa zaujímate o technológie, možno si spomeniete na netradičné slnečné okuliare od firmy Snapchat so zabudovanou kamerou. Okuliare mali slúžiť na rýchle zachytenie momentov z bežného života a ich okamžité zdieľanie na sociálnu sieť. Tento nápad, ktorý predbehol svoju dobu sa však neujal. Facebook si však myslí, že teraz nastal ten správny čas. V spolupráci s firmou Ray-Ban predstavil okuliarový rám Ray-Ban Stories v štýle ikonických okuliarov Wayfarer, ktorý dokáže fotiť ale aj nahrávať videá a to obyčajným stlačením tlačidla v hornej časti rámu. Reagovať navyše dokáže aj na hlasové povely, ako napríklad “Facebook, urob fotku”.

Aj na telefonovanie a počúvanie hudby

Okrem dvoch 5-megapixelových kamier a miniatúrnej indikačnej LED diódy okuliare obsahujú aj trojsmerový mikrofón a dvojicu miniatúrnych reproduktorov, ktoré ale podľa recenzentov nie sú príliš užitočné. V ideálnom prípade je ale možné okuliare použiť aj na telefonovanie a počúvanie hudby prenášanej z mobilu. Snímky sú fotené s rozlíšením 2592 × 1944 bodov a pre ďalšie spracovanie je ich možné prenášať do aplikácie Facebook View. Pri bežnom používaní dokáže batéria napájať elektroniku zhruba 6 hodín.

Smart okuliare Ray-Ban Stories. Foto: Ray-Ban
Ray-Ban Stories, okuliare Smart okuliare Ray-Ban Stories.

Okuliare dokážu zachytávať bežné momenty zo života, avšak automaticky ich nezdieľajú na sociálnu sieť. Konečné slovo má v tomto prípade používateľ, ktorý si ich musí na konci dňa z okuliarov stiahnuť a rozhodnúť sa, ktoré momenty bude verejne zdieľať so svojimi priateľmi. Ray-Ban ponúka na výber rám s čírymi ale aj farebnými sklami pre použitie na slnku. Do rámu je tiež možné vložiť dioptrické sklá. Zaujímavé je, že okuliare sú len o 5 gramov ťažšie (necelých 50 gramov), než je priemerná hmotnosť klasických okuliarov Wayfarer. Ray-Ban Stories si je možné objednať už v týchto dňoch za 299 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #okuliare #facebook #slnečné okuliare #Snapchat #Ray-Ban