Kamera GoPro Hero10 má rozlíšenie 5,3K a vysokú kvalitu spomalených záberov

GoPro opäť dokázalo, že oproti má v porovnaní s fotomobilmi stále navrch. Nová akčná kamera ponúka až 5,3K rozlíšenie pri 60 snímkach za sekundu.

20.09.2021 06:00
GoPro, Hero10, akčná kamera Foto:
Akčná kamera GoPro Hero10.
debata

Výrobcovia akčných kamier majú čo robiť, aby sa dokázali presadiť na trhu, ktorému dominujú smartfóny. Nie, že by neponúkali úplne odlišný produkt, cieliaci na inú skupinu používateľov, no mnohé z kedysi unikátnych vychytávok je dnes možné bežne nájsť aj v mobiloch strednej a vyššej triedy. Príkladom sú spomalené zábery, časozberné snímanie, širokouhlé snímky a videá alebo podpora 4K rozlíšenia. Toto všetko už najnovšie mobily dokážu. GoPro však stále dokáže presvedčiť, že je o krok dopredu. Najnovšie firma predstavila akčnú kameru GoPro Hero 10, ktorá hravo schová mobily do vrecka.

60 až 240 snímok za sekundu

Akčná kamera ponúka 23,6-Megapixelový senzor, ktorému sekunduje výkonný čip GP2. Vďaka nemu je možné natáčať videá s rozlíšením až 5,3K pri 60 snímkach za sekundu alebo 4K videá pri 120 snímkach za sekundu a 2.7K pri 240 snímkach za sekundu. Vysoký výkon ponúka aj vylepšené algoritmy na mapovanie farieb a 3D redukciu šumu. Súčasťou optiky je nová stabilizácia obrazu HyperSmooth 4.0.

Dizajn kamery je minimalistický, ponúka dva LCD displeje (vpredu a vzadu), pričom predný displej má mať vyššiu obnovovaciu frekvenciu. Súčasťou výbavy sú tri všesmerové mikrofóny s podporou redukcie šumu spôsobeného vetrom. Zvuk je tiež možné nahrávať v stereo a bezstratovom RAW formáte. Vymeniteľná batéria má kapacitu 1720 mAh. GoPro Hero10 sa objaví na pultoch predajcov v týchto dňoch s cenou 580 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #GoPro #Hero10 #akčná kamera