Huawei predstavil nový mobil, hodinky aj slúchadlá pre ženy v tvare rúžu

Huawei predstavil slúchadlá FreeBuds v ženskej verzii v tvare rúžu. Ukázal aj nové hodinky Watch GT3 a slušne vybavený mobil nova 9 za 499 eur.

24.10.2021 15:00
Free Buds Lipstick, Huawei, slúchadlá Foto:
Slúchadlá Huawei FreeBuds Lipstick.
debata (1)

V podstate sú to slúchadlá, ktoré sa funkciami nijak nelíšia od slúchadiel FreeBuds 4, ktoré Huawei predstavil už pred nejakým časom. Čo je však iné, je ich balenie. Namiesto zaguľateného puzdra majú nabíjací obal v tvare rúžu na pery. Limitovanú verziu slúchadiel, ktoré majú aj výraznú červenú farbu, Huawei pomenoval FreeBuds Lipstick. Slúchadlá sú kompatibilné s Androidom aj iOS, ponúkajú aktívne potlačenie okolitého hluku a vodeodolnosť. Slúchadlá sú v predaji za 249 eur, teda za zhruba dvojnásobok ceny oproti klasickej verzii FreeBuds 4.

Hodinky so stovkou športových režimov

Huawei takisto predstavil nové inteligentné hodinky Watch GT3, ktoré sú v ponuke v dvoch veľkostiach – 46 a dámskej 42 milimetrovej verzii. Hodinky dokážu zaznamenávať hladinu okysličenia krvi a keďže vo svojom názve nemajú písmeno “e”, je s nimi možné aj telefonovať. Nakoľko ide predovšetkým o športový model, ich súčasťou je až 100 tréningových režimov, vrátane plánovača cvičení a presnejšieho merania srdcovej frekvencie. Pri bežnom používaní vydržia na jedno nabitie 7 (42 mm verzia) a 14 dní (46 mm verzia).

Hodinky Huwei Watch GT3 Foto: Huawei
Watch GT3, Huawei, hodinky Hodinky Huwei Watch GT3

Mobil strednej triedy so zaujímavými parametrami

Treťou novinkou je smartfón nova 9, o ktorom firma hovorí, že ponúka funkcie vlajkovej lode, avšak za polovičnú cenu. O tom nemožno pochybovať, no pokiaľ ide o hardvér, smartfón patrí skôr do strednej triedy. Telefóny zo série nova je možné prirovnať k “áčkovej” sérii u Samsungu, pre ktorú sú typické odvážnejšie inovácie, ktoré by si inak firma nedovolila ihneď ponúknuť vo vlajkových lodiach.

Smartfón Huawei nova 9. Foto: Huawei
Huawei, nova 9, smartfón Smartfón Huawei nova 9.

Za 499 eur získa záujemca mobil s 50-Megapixelovým hlavným foťákom, 8-Megapixelovým ultraširouhlým foťákom a 2-Megapixelovým snímačom hĺbky obrazu. nova 9 si poradí aj s fotením makro snímok zo vzdialenosti 4 centimetre. S fotením v noci mobilu vypomáha najmä softvér a funkcie ako Extreme Night Shoot a Night Portrait. Videá je možné natáčať s rozlíšením 4K a využiť pri tom aj obrazovú stabilizáciu. S hmotnosťou 175 gramov mobil nepatrí medzi najľahšie, avšak má hrúbku len 7,8 milimetra. Poteší tiež zrýchlené nabíjanie za pomoci 66-Wattovej nabíjačky SuperCharge. Z nuly na polovicu je možné mobil nabiť za 15 minút, na 100 percent za 38 minút. Huawei nova 9 bude na Slovensku v ponuke od 1. novembra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Huawei #FreeBuds #nova 9 #Watch GT3