Hlasová asistentka Alexa upozorní, ak zabudnete zastaviť tečúcu vodu

Ak vlastníte niektorý z inteligentných reproduktorov Amazon Echo s hlasovou asistentkou Alexa, môžete využiť novú funkciu, ktorá zachytí, ak ste omylom zabudli zastaviť vodu.

04.12.2021 08:00
Amazon Echo, hlasová asistentka, Amazon, Echo Foto:
Ilustračné foto
debata

Hlasové asistentky zažívajú zlatú éru. Kým v minulosti sa im ľudia skôr vyhýbali z obavy o narušenie súkromia, v posledných rokoch majú stále viac a viac priaznivcov. Predsa len, premeniť bežnú domácnosť a spotrebiče na inteligentnú za pomoci diaľkovo ovládaných spotrebičov pripojených na internet je veľmi lákavé. Vedia to aj samotní výrobcovia, ktorí asistentkám neustále pridávajú nové funkcie. Amazon patrí medzi tých najpokrokovejších. Asistentka Alexa sa “kamaráti” s najväčším spektrom spotrebičov a ponúka množstvo funkcií, ktoré konkurentom chýbajú.

Najnovšie Amazon oznámil, že Alexa bude schopná zachytiť aj tečúcu vodu v prípade, ak ju v domácnosti niekto zabudol zastaviť. Podobne tomu má byť aj pri spotrebičoch, ktoré manžel náhodou zabudol vypnúť, a ktoré na seba upozorňujú pípaním. To Alexa dokáže rovnako detegovať a upozorniť majiteľa zaslaním oznámenia priamo do mobilu. Táto funkcia však nemusí byť užitočná len pre zábudlivcov, ale napríklad aj vtedy, ak zapnete práčku či umývačku riadu a chcete vedieť, kedy sa čistiaci cyklus skončí, aby ste mohli bielizeň vložiť do sušičky a čistý riad uložiť späť do kredenca. Funkcia je zatiaľ prístupná len vo vybraných krajinách, čo však nie je problém. Zmeniť krajinu je možné priamo v nastaveniach a využívať tak výhody, ktoré sú inak dostupné len obyvateľom napríklad Spojených štátov.

Amazon tiež predstavil nový “smart” info displej s názvom Echo Show 15 s uhlopriečkou 15,6 palca a Full HD rozlíšením. Displej má všestranné použitie, no primárne je určený na spoluprácu s hlasovou asistentkou, ktorá zobrazí reakcie na povely priamo na obrazovke. Ak sa jej napríklad spýtate na počasie, nielen, že vám ho prečíta, ale vám ho aj zobrazí na displeji. Podobne je to aj pri varení a zobrazení receptov či prehrávaní videí z YouTube.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Alexa #hlasová asistentka #Amazon Echo