LG predstavilo OLED monitory pre najnáročnejších. Ich cena bude vysoká

Cena zatiaľ nie je známa, no nové OLED monitory rozhodne nebudú lacné. Profesionálom ponúkajú viaceré prémiové parametre.

22.12.2021 08:00
LG OLED Pro, OLED Foto:
Nové OLED monitory od LG budú dodávané s tienidlom a kalibračnou sondou.
debata (1)

Vo francúzštine by mohli mať nové monitory aj označenie “créme de la créme”, teda najlepší z najlepších. Platí to minimálne pri kvalite obrazu a použitej technológii. Nové monitory UltraFine Display sú určené pre profesionálov, ktorí zároveň nemajú hlboko do vrecka. Najlacnejší model s 27-palcovou uhlopriečkou a 4K rozlíšením bude mať cenovku v rozpätí 3 až 4-tisíc dolárov. Prečo taká vysoká cena? Najmä kvôli použitej technológii. LG totiž vymenilo LED za OLED panel, ktorý má sám o sebe špičkové parametre, aj vďaka dokonalej čiernej.

Nové 27 a 31,5-palcové modely 32BP95E a 27BP95E nie sú určené len na bežné použitie, sledovanie filmov a hranie hier. Vyniknú najmä pri práci s grafikou a editovaním videa. LG spolu s monitormi dodáva aj kalibračnú sondu spolu s kalibračným nástrojom, ktorý dokáže upraviť jas, podanie farieb a ďalšie parametre na základe svetelných podmienok v miestnosti.

Monitory by mali pokrývať až 99 percent farebného priestoru DCI-P3 a Adobe RGB a ponúkať 1ms odozvu, 10-bitové farby a kontrastný pomer 1000 000:1. Aj preto budú hľadať konkurenta medzi inými monitormi len ťažko. LG síce nespomína (zrejme zámerne) obnovovaciu frekvenciu, no očakávať možno skromnejších 60 Hz, ktoré by už hráčom nemuseli stačiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oled #LG #monitor