Apple na budúci rok chystá dokument o hudbe z filmov o Jamesovi Bondovi

Americká spoločnosť Apple plánuje na budúci rok vydať na svojej platforme AppleTV+ dokumentárny film o hudbe v legendárnej filmovej sérii o britskom agentovi Jamesovi Bondovi.

29.12.2021 10:00
debata

Snímka bude mať internetovú premiéru pre predplatiteľov v októbri, na kedy pripadá 60. výročie premiéry prvej bondovky Dr. No.

Snímka s názvom The Sound of 007 (Zvuk 007) bude stopovať zrod klasickej znelky, ktorá zaznieva v každom z filmov série už od začiatku 60. rokov. Zaoberať sa bude aj ďalšími legendárnymi piesňami z bondoviek, na ktorých sa počas desaťročí podieľali okrem iného Paul McCartney, Louis Armstrong, Shirley Bassey, Tina Turner, Nancy Sinatr, Madonna či Adele. Chystaná snímka bude vychádzať z rozhovorov s tvorcami a protagonistami a tiež z množstva archívnych materiálov.

Dokument vyjde pod hlavičkou firmy MGM a produkovať ho budú spoločnosti Eon Productions a Ventureland, ktoré už spolupracovali na dokumentárnej snímke Everything or Nothing: The Untold Story of 007 (Všetko alebo nič: Nevyslovený príbeh 007), ktorý vyšiel v roku 2012 k 50. slávnej filmovej série.

Spoločnosť Apple súperí o divákov na svojej platforme s ďalšími veľkými spoločnosťami, ako je Netflix, Amazon, či Walt Disney. Svoju službu Apple spustil v roku 2019 a vydáva na nej len autorské seriály a filmy, ponuka na platforme je preto pomerne menšia ako u konkurencie. Apple však nezverejňuje, koľko má jeho služba predplatiteľov.

Vlani sa napríklad na AppleTV+ objavil dokument o legendárnej newyorskej rapovej skupine Beastie Boys režírovaný Spikom Jonzom. Snímka bola jedným z dvoch hudobných dokumentov, ktorý toho roku dostal cenu americkej filmovej kritiky (Critics Choice Awards).

debata chyba
Viac na túto tému: #film #James Bond #dokument #ApleTV+