Motorola predstavila lacný mobil s výborným displejom a dotykovým perom

Moto G Stylus má 90 Hz displej, veľkú batériu, foťák s 50 Megapixelmi a dotykové pero. To všetko za bezmála 300 dolárov.

06.02.2022 08:00
Moto G Stylus, Motorola, smartfón Foto:
Smartfón Motorola Moto G Stylus (2022).
debata

Dotykové pero má svoje opodstatnenie najmä pri smartfónoch s veľkým displejom. Rozširuje totiž možnosti ich využitia. Vďaka citlivému peru je možné na displeji kresliť, písať a robiť si poznámky, prípadne ho využiť aj ako diaľkový ovládač. Svoje o tom vedia majitelia vlajkových lodí od Samsungu, ktoré perom štandardne disponovali. Najnovšie sa pokúša širokú verejnosť s podobným konceptom zaujať aj Motorola. Firma predstavila smartfón Moto G Stylus, ktorý v sebe ukrýva tenké dotykové pero. Na rozdiel od multifunkčného stylusu od Samsungu je ho možné využiť len na písanie poznámok či skice.

Mobil síce patrí do strednej triedy, no je ukážkou toho, že viaceré z prémiových vlastností už nie sú len doménou najdrahších prístrojov. Príkladom je 6,8-palcový Full HD displej s vyššou obnovovacou frekvenciou – 90 Hz. Mnohé drahšie vlajkové lode síce disponujú až 120 Hz displejom, no 90 Hz stále nie je v strednej triede štandardom. Rovnako tak nie je bežná ani batéria s kapacitou až 5000 mAh. Veľkou slabinou nového Moto G Stylus je však paradoxne absencia 5G čipu. V roku 2022 je to už takmer neospravedlniteľné. Samsung napríklad 5G čipom vybavil už aj model A32 5G predstavený ešte minulý rok.

Kompromisov ale Motorola urobila viac. Namiesto najnovšieho Androidu 12 použila len Android 11 a výkonný čip od Snapdragonu nahradila menej výkonným a starším čipom MediaTek Helio G88. V základnej výbave sa nachádza až 6 GB operačnej pamäte a 128 GB úložisko. Poteší aj hlavný foťák s 50 Megapixelmi, 8-Megapixelový ultraširokouhlý a 2-Megapixelový makro foťák. V “priestrele” na prednej strane sa našlo miesto pre 16-Megapixelovú kameru. Cena je takisto veľmi atraktívna a prehluší aj viaceré nedostatky. Moto G Stylus sa začne predávať v polovici februára za cenu 300 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #Motorola #dotykové pero #Moto G Stylus