Axis W101: Nositeľná kamera nielen pre policajtov

Kamera sa spúšťa sa jediným kliknutím a umožňuje vytvárať "prednahrávku". Táto až 90-sekundová sekvencia sa automaticky pripojí k videu vo chvíli, keď nositeľ zapne kameru.

22.03.2022 06:00
axis-w101-black-white Foto:
Kamera Axis W101 umožňuje vytvoriť až 90-sekundovú prednahrávku.
debata (1)

Spoločnosť Axis Communications uvádza novú kameru Axis W101. Ide o prírastok v rade kamier Axis na nosenie na tele, určená je vďaka širokej škále funkcií nielen pre policajtov. Má zlepšený obraz a zvuk s potlačením šumu.

Nadštandardná ostrosť obrazu je dosiahnutá vďaka kratším časom uzávierky. Zosilňovač hlasu zaisťuje čistejší a lepšie rozpoznateľný záznam reči. Spúšťa sa jediným kliknutím. Kľúčovou funkciou je možnosť aktivovať tzv. buffer alebo prednahrávku. Táto až 90-sekundová sekvencia sa automaticky pripojí k videu vo chvíli, keď nositeľ zapne kameru. Jej súčasťou je mobilná aplikácia pre iOS a Android umožňujúca prezeranie a označovanie situačných momentov v teréne. Používatelia ich môžu dopĺňať o poznámky a ďalšie informácie, ktoré sa po vložení do doku uložia k videu ako metadáta. Umožňuje automaticky ukladať aj ďalšie typy metadát, napríklad o polohe.

Kamera Axis W101 je k dispozícii v bielej a čiernej. Jej prevádzková doba v „hybridnom stand-by“ režime je až 17 hodín, pričom pri rozlíšení 1 080p vydrží nonstop nahrávať video viac ako 12 hodín. Do predaja prichádza práve v tomto čase, jej cena sa pohybuje okolo 650 eur

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Axis #nositeľná kamera #Axis W101