Sennheiser má netradičné slúchadlá pre športovcov. Blokujú ‘zvuky tela’

Počas športovania nebudete počuť tlkot svojho srdca, dýchanie a iné rušivé zvuky, ktoré pri zvýšenej aktivite vydáva vaše telo.

28.04.2022 07:39
Sennheiser, True Wireless Sport, slúchadlá Foto:
Športové slúchadlá Sennheiser True Wireless Sport dokážu zablokovať zvuky tela.
debata

Je to zaujímavá vychytávka, na ktorú ostatné firmy pri vývoji svojich slúchadiel akosi pozabudli. Pritom pre športovcov môže byť nedoceniteľným pomocníkom. Nové slúchadlá Sport True Wireless od firmy Sennheiser okrem štandardného aktívneho odhlučnenia okolitého hluku ponúkajú možnosť filtrovať zvuky, ktoré pri pohybe vydáva samotné telo. Ak behávate, určite viete, že počuť zrýchlený tep, dupot nôh alebo vlastné rýchle a plytké nádychy môže byť pri počúvaní hudby veľmi rušivé. A práve na to reflektujú nové slúchadlá, ktoré v nastaveniach ponúkajú možnosť blokovania zvukov tela v kombinácii s “prepúšťaním” takzvaných ambientných zvukov prostredia. V praxi to znamená, že pri behu síce nebudete počuť nohy dopadajúce na cestu a nádychy a výdychy, ale zato budete počuť zvuky prírody a okolia.

Slúchadlá v športovom režime zvýrazňujú zvuky okolia, čo však môže byť pri okoloidúcej húkajúcej sanitke či policajnom aute veľmi nepríjemné. Konkurenčný Apple napríklad na podobné situácie myslel a v slúchadlách AirPods Pro automaticky dočasne aktivuje aktívne odhlučnenie, aby tak predišiel poškodeniu sluchu u nositeľa. Slúchadlá Sennheiser ale ponúkajú iné vymoženosti. Na jedno nabitie je ich možné používať nepretržite až deväť hodín a o ďalších 18 hodín je možné výdrž rozšíriť za pomoci nabíjacieho puzdra so vstavanou batériou. Na Slovensku budú dostupné v máji za cenu 139 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sennheiser #športové slúchadlá #Sport True Wireless