TCL predstavilo nové televízory s podporou Mini-LED a QLED. Potešia aj hráčov

Čínska spoločnosť TCL predstavila viacero noviniek určených pre európsky trh. Zamerala sa najmä na televízory s podporou Mini-LED a QLED. Vybrané modely majú až 144Hz obnovovaciu frekvenciu, takže potešia aj majiteľov herných konzol PlayStation a Xbox.

06.05.2022 06:00
TCL C93 Foto:
Nová vlajková loď TCL, C93K.
debata

Čínsku spoločnosť TCL v Spojených štátoch a Kanade veľmi nepoznajú, zato v kontinentálnej Európe jej obľuba rastie. Známa je najmä výrobou televízorov, ktoré sa môžu pochváliť nadpriemerným pomerom ceny a výbavy. V polovici apríla firma predstavila hneď niekoľko noviniek v segmente televízorov. Modely zo série C využívajú progresívne Mini-LED alebo QLED panely v uhlopriečkach od 55 až po 98 palcov. Na európskom trhu ich TCL začne predávať v priebehu tohto roka.

Aj s hlasovou asistentkou od Google

Novou vlajkovou loďou je model C93K s 93-palcovou uhlopriečkou a Mini-LED technológiou, ktorá sa dokáže “pohrať” s kontrastom a jasom podobne ako technológia OLED, ktorá kvôli cene stále nie je v televízoroch masovo rozšírená. Televízor zobrazuje obraz so 4K rozlíšením a hráčov poteší aj režim Game Master Pro so 144 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorá v tomto segmente nie je vôbec bežná. Hráči tak môžu veľkú obrazovku využiť pri hraní hier na hernej konzole alebo po pripojení počítača. Na TCL sa americké sankcie nevzťahujú, takže novinke nechýba ani podpora služby Google TV a hlasovej asistentky Google. O zvuk sa stará systém Onkyo so štvoricou reproduktorov, basovým reproduktorom a podporou Dolby Atmos. Takmer identickú výbavu má aj model C83K, ktorý však má len “dva plus jeden” reproduktor a v predaji bude v prevedení s 55, 65 a 75 palcovou uhlopriečkou (model C93 len so 65 a 75-palcovou obrazovkou).

Nová vlajková loď TCL, C93K. Foto: TCL
TCL C93K, televízor Nová vlajková loď TCL, C93K.

Najväčší model má až 98-palcovú uhlopriečku

TCL sa zameralo aj na cenovo dostupnejšiu alternatívu, ktorú stelesňujú model C73K a C63K. Prvý spomínaný vymenil technológiu Mini-LED za QLED so 4K rozlíšením a 144Hz obnovovacou frekvenciou. Nájsť sa v ňom môžu zákazníci, ktorí hľadajú ešte väčšiu uhlopriečku. C73K bude v ponuke so 43, 50, 65, 75 , 85 a aj s obrovskou 98-palcovou uhlopriečkou. Najlacnejším modelom je C64K so 4K rozlíšením, QLED panelom a 60 Hz frekvenciou. Na rozdiel od všetkých ostatných modelov mu chýba podpora ekosystému Google. Ceny ani presnú dostupnosť TCL zatiaľ nezverejnilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízor #QLED #TCL #Mini-LED