Sony predstavilo nástupcu legendárnych slúchadiel s potlačením okolitého hluku

Slúchadlá Sony WH-1000XM5 majú nový dizajn, vylepšený zvuk, nové materiály a aj vylepšené ovládanie. Funkciami sa však od predchodcov príliš nelíšia.

17.05.2022 09:00
Sony, WH-1000XM5, slúchadlá, ANC Foto:
Slúchadlá Sony WH-1000XM5.
debata

Slúchadlá Sony série WH-1000XM patria medzi tie najlepšie na trhu. Minimálne čo sa týka kategórie slúchadiel s aktívnym potlačením hluku (ANC). Od konkurencie mali vždy výrazný náskok a hanbiť sa nemuseli ani za kvalitu zvukového prednesu. Neboli síce voľbou číslo jeden pre hudobných nadšencov, no tí, ktorí radi a často cestovali radšej siahli práve po nich. Napriek tomu, že ich konštrukcia bola kvalitná, chýbali jej prémiovejšie materiály a pre niekoho mohla pôsobiť príliš plastovo. To sa ale mení s príchodom najnovšej, už piatej, generácie WH-1000XM5, ktorá má výrazne odlišný minimalistický dizajn. Sony nové slúchadlá predstavilo len pred niekoľkými dňami.

Dizajn slúchadiel pripomína svojim minimalizmom slúchadlá Bose 700. Ovládacie prvky sú nenápadne skryté a Sony dokonca spomína aj ”bezhlučný” dizajn náušníkov vyrobených z mäkkej kože. Hlavový most je zas čalúnený syntetickým materiálom pripomínajúcim kožu. Výrobca nahradil väčšie 40 milimetrové meniče menšími (30 milimetrov), ktoré údajne pomáhajú efektívnejšie potlačiť hluk. Svoj podiel na tom má aj osem mikrofónov, nový procesor QN1 a upravená technológia potlačenia hluku, ktorá si lepšie poradí s hlukom v oblasti stredných a vysokých frekvencií.

Na jedno nabitie je možné počúvať hudbu nepretržite až 30 hodín pri aktívnom režime ANC. Aká je výdrž pri vypnutom ANC ale výrobca neprezradil. Slúchadlá podporujú aj zrýchlené nabíjanie, čo v praxi znamená o 3 hodiny predĺžená výdrž pri trojminútovom nabíjaní. V predaji budú WH-1000XM5 na konci mája za 419 eur v čiernom a striebornom prevedení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #slúchadlá #ANC #aktívne potlačenie hluku #WH-1000XM5