Spolupráca Huawei a Leica sa skončila. S výrobcom foťákov si teraz potriaslo ruku Xiaomi

Xiaomi oznámilo dlhodobú spoluprácu s nemeckým výrobcom foťákov Leica krátko po tom, čo Huawei partnerstvo s Leicou ukončil.

26.05.2022 08:00
Leica, Leitz Phone Foto:
Ilustračné foto
debata

Čínsky výrobca mobil Huawei začal prvýkrát spolupracovať s nemeckým výrobcom prémiových foťákov Leica ešte v roku 2016. Odvtedy predstavil hneď niekoľko mobilov, na ktorých ladení fotiek sa podieľala práve nemecká firma. Logo Leica bolo pre mnohých lákadlom, aj keď v skutočnosti firma do mobilov nedodávala optiku ani obrazové senzory. Jej inžinieri sa podieľali len na úprave fotografických výstupov tak, aby mali rukopis známy z kompaktných foťákov Leica.

V týchto dňoch Huawei oznámil, že spolupráca s Leicou sa po šiestich rokoch skončila. “Zmluva vypršala 31. marca,” ako uviedla spoločnosť pre server Android Authority. Posledným mobilom s nemeckým podpisom bol Huawei P50, ktorý firma predstavila začiatkom tohto roka.

Leica sa však z trhu s mobilmi nevytratí. Spoluprácu s Huawei vymení za dlhodobé partnerstvo s iným veľkým čínskym výrobcom – Xiaomi. Firmy začali úzko spolupracovať už pred niekoľkými mesiacmi a výsledok verejnosti predstavia pravdepodobne v druhej polovici tohto roka, keď Xiaomi uvedie na trh očakávanú novinku Xiaomi 12 Ultra. Práve ona by mohla mať fotky skalibrované Leicou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #Huawei #Leica