Predstavili monitor s najvyššou obnovovacou frekvenciou na svete. Je určený pre hráčov

Spoločnosť Asus v týchto dňoch predstavila nový herný monitor ROG Swift s najvyššou obnovovacou frekvenciou na svete 500 Hz. Má však "len" 24 palcov a Full HD rozlíšenie.

28.05.2022 08:00
Asus, ROG Swift 500Hz, Foto:
Asus ROG Swift 500Hz.
debata

Bežné počítačové monitory majú 60 a v niektorých prípadoch 100 alebo 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Čokoľvek nad touto hranicou sa považuje za výrazný nadštandard. Faktom však je, že väčšina používateľov vyššiu frekvenciu pri bežnom používaní ani nepotrebuje. Iné je to pri hráčoch, ktorých požiadavky môžu byť doslova extrémne. Pri hraní akčných hier je každý jeden Hertz navyše žiadaný. Spoločnosť Asus v týchto dňoch predstavila prvý monitor na svete s panelom s frekvenciou až 500 Hz. Model ROG Swift má 24-palcov a Full HD rozlíšenie. Monitor disponuje aj technológiou Esports-TN, vďaka ktorej dosahuje panel o 60 percent kratšiu odozvu než štandardné TN LCD displeje.

Prvý herný monitor s frekvenciou 144 Hz Asus predstavil pred desiatimi rokmi. Svojho času mal rovnaké rozlíšenie ako monitor, ktorý firma predstavila v týchto dňoch (1080p). O päť rokov na to firma predstavila herný monitor s technológiou Nvidia G-Sync s frekvenciou 240 Hz. Pred dvoma rokmi ho prekonal herný monitor rovnakej značky s obnovovacou frekvenciou 360 Hz. Je pritom známym faktom, že ľudské oko dokáže vnímať zhruba 60 snímok za sekundu. Napriek tomu je ale možné rozdiel spozorovať. Ak vlastníte mobil s displejom s vyššou frekvenciou, môžete si všimnúť rýchlejšie a plynulejšie prekresľovanie objektov. Rovnako je tomu tak aj pri monitoroch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #asus #herný monitor #Nvidia #ROG #500Hz #obnovovacia frekvencia