Vlajková loď Honor je už dostupná aj na Slovensku. Magic4 Pro má prémiovú cenu

Za Honor Magic4 Pro si priplatíte. Novinka je dostupná už aj na Slovensku za 1099 eur. Honor k nej pribalí aj notebook zadarmo.

17.06.2022 08:00
Honor Magic4 Pro, Honor, smartfón Foto:
Smartfón Honor Magic4 Pro.
debata

Pred pár rokmi by len málokto povedal, že Honor sa raz bude usilovať o výrobu prémiových smartfónov, ktoré pokoria 500-eurovú hranicu. Značka bola viac menej vždy vnímaná len ako lacnejší variant materského Huawei. Po tom, čo sa firma formálne osamostatnila, rozhodla sa vyplniť dieru na trhu, ktorú vytvorili americké sankcie proti Huaweiu. V týchto dňoch na slovenský trh vstupuje vlajková loď Magic4 Pro s cenou prevyšujúcou 1000 eur. A že má čo ponúknuť.

Takmer 7 palcov a periskopický foťák

Kedysi by mobil patril do kategórie takzvaných fabletov – teda kríženca mobilu s tabletom. Dnes je už 6,81-palcový displej vizitkou progresívnych mobilov, ktoré sa neostýchajú kúpiť ani ženy. Veľký displej ponúka 120 Hz obnovovaciu frekvenciou a AMOLED panel s rozlíšením 2848 × 1312 bodov pri hustote 460 bodov na palec. Foťák nie je schovaný pod displejom tak ako čítačka odtlačkov, ale Honor ho vtesnal do ľavostranného obdĺžnikového výrezu. Vo výreze sa okrem foťáku nachádza aj 3D hĺbková kamera.

Na zadnej strane sa nachádzajú tri foťáky umiestnené vo veľkom kruhovom výreze. Prvý je širokouhlý s 50 Megapixelmi, druhý širokouhlý takisto s 50 Megapixelmi a tretí má periskopickú konštrukciu s komplexným systémom šošoviek s 3,5-násobným optickým priblížením a 64 Megapixelmi. Mobil dokáže softvérovo prepájať ultraširokouhlé a širokouhlé snímky pre lepšiu ostrosť obrazu, rovnako tak aj širokouhlé a teleskopické fotky. Mobil poháňa výkonný procesor Snapdgragon 8 Gen 1 a 8 alebo 12 gigabajtov operačnej pamäte. Dáta je možné ukladať na nerozšíriteľné 256 alebo 512 gigabajtové úložisko. Samozrejmosťou je podpora bezdrôtového a 100-Wattového zrýchleného nabíjania SuperCharge.

Honor na Slovensku predáva mobil zatiaľ v exkluzívnom partnerstve s operátorom Orange za 1099 eur. V rámci limitovanej akcie ponúka k mobilu zadarmo aj notebook MagicBook X15 a VIP servis.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #Honor #Magic4 Pro