Netflix možno zmení frekvenciu vydávania nových epizód k seriálom

Namiesto sprístupnenia všetkých epizód naraz Netflix zvažuje ich postupné vydávanie v týždňových intervaloch.

22.06.2022 06:00
netflix, Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak používate streamovacie služby Apple TV Plus, Disney Plus alebo HBO určite máte skúsenosti s netrpezlivým čakaním na nové epizódy v najnovších sériách obľúbených seriálov. Spomínané služby sprístupňujú nové epizódy postupne, s týždňovým intervalom a nie naraz tak, ako to robí napríklad Netflix. Možno ste sa nad tým nikdy nezamýšľali, ale nie je tomu preto, že nové epizódy by služba nemala k dispozícii. Práve naopak. Hlavným cieľom je udržať si divákov, ktorí sa k službe budú pravidelne vracať, aby si pozreli najnovšiu časť seriálu. Medzitým im môže služba ponúknuť ďalšie seriály a filmy a udržať si tak pozornosť diváka dlhšiu dobu.

Priveľa veľkých výziev

Netflix má pred sebou množstvo nevyhnutných výziev, na ktoré bude musieť zareagovať. V prvom rade je to dramatický odliv zákazníkov, v druhom rade zdieľané účty a v neposlednom rade klesajúci čas, ktorý užívatelia trávia sledovaním filmov a seriálov. Už niekoľko týždňov sa šepká o zamedzení alebo obmedzení zdieľania účtov medzi užívateľmi a prípadnom zakomponovaní reklám priamo do služby a znížení ceny predplatného. Analytici si tiež myslia, že v hre je aj prechod na model postupného zverejňovania nových epizód. Netflix situáciu odmietol komentovať.

“Sprístupnenie všetkého naraz, tak ako to robil Netflix, zákazníkom umožňuje sledovať obsah ich vlastným tempom, no vyžaduje si takisto rozsiahly multimediálny katalóg. Na druhej strane sledovanie seriálov z týždňa na týždeň má za cieľ získať vracajúcich sa používateľov, ktorí majú dôvod sa na niečo tešiť. Je to veľmi odlišný marketingový model,” uviedol pre server CNBC analytik Nick Cicero zo spoločnosti Conviva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #HBO #predplatné #Disney+ #streamovacia služba