Ikea pomocou rozšírenej reality 'vymaže' nábytok z izby a nahradí ho novým

Pomocou mobilnej aplikácie bude možné do miestnosti umiestniť nový virtuálny nábytok a starý z nej jednoducho “vymazať”.

26.06.2022 08:00
Ikea Kreativ, Foto:
Mobilná aplikácia Ikea Kreativ
debata

Ak plánujete prestavbu bytu, no stále ste sa nerozhodli, aký nábytok kúpiť a kam ho umiestniť, nová aplikácia od Ikey vám môže pomôcť v rozhodovaní. Nemusíte pritom z izby vypratať ani starý nábytok. Novinka má byť nadstavbou už existujúcej funkcie, ktorú Ikea predstavila ešte v roku 2017. Za pomoci rozšírenej reality a priestorového skeneru LiDAR umožňuje cez aplikáciu Ikea Place zobraziť najrôznejší nábytok v reálnej veľkosti. Nábytok je možné umiestniť kamkoľvek vo virtuálnej miestnosti na displeji mobilu.

Ikea predstavila novú aplikáciu Ikea Kreativ, ktorá dokáže omnoho viac. Za využitia skeneru LiDAR dokáže “namapovať” celú miestnosti a vytvoriť jej virtuálnu 3D repliku. Novinkou je možnosť odstrániť existujúci nábytok a príslušenstvo a vymeniť ho za nový. Vďaka tomu získa zákazník predstavu, či by sa nový gauč hodil do miestnosti viac, než ten starý, prípadne či je v miestnosti stále dosť priestoru na nový stôl. Aplikácia má natívne fungovať len na najnovších iPhonoch od verzie 12. Funkciu bude ale možné využiť aj na mobiloch bez čipu LiDAR alebo priamo vo webovom prehliadači. Stačí nahrať sériu fotografií, ktoré systém spracuje a vytvorí interaktívnu repliku miestnosti s presnými rozmermi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikea #virtuálna realita #rozšírená realita #virtuálny nábytok