Test: Vyskúšali sme praktický počítačový batoh vhodný aj na eurovíkendy

Okrem bežnej elektroniky batoh od firmy Moshi pojme aj športové príslušenstvo. Môže tak byť ideálnym partnerom na letné eurovíkendové pobyty.

31.07.2022 08:00
moshi, captus rolltop backpack Foto:
Batoh Moshi Caputs Rolltop Backpack.
debata (2)

Leto stále neskončilo a pre mnohých to znamená jediné – dovolenkové cestovanie po Európe alebo po svete. Takzvané eurovíkendy, teda predĺžené víkendové pobyty, sa tešia popularite, aj keď súčasná situácia s množstvom zrušených letov im až tak veľmi nepraje. Ak sa ale napriek tomu rozhodnete odletieť k moru či spoznávať iné európske mestá a kultúry, cestovní agenti odporúčajú minimalizovať objem batožiny. Pokiaľ je to možné, je oveľa vhodnejšie a aj praktickejšie cestovať naľahko, len s príručnou batožinou. Vyhnete sa tak dlhému čakaniu na podpalubnú batožinu, ktorej vykladanie a manipulácia spôsobuje letiskám a aj letickým spoločnostiam najväčšie starosti. My sme mali možnosť vyskúšať batoh Captus Rolltop od firmy Moshi, ktorý je na takéto cesty ako stvorený.

Flexibilný objem až do 45 litrov

Batoh, ktorý je všetko, len nie lacný (199 eur) je vyrobený z pevnej a odolnej rifľoviny, ktorá môže byť ale na dotyk až nepríjemne drsná. Ak by sme niečo batohu mali hneď v úvode vytknúť, bol by to práve použitý materiál. Je síce veľmi ľahký a vodeodpudivý, no oveľa radšej by sme manipulovali s jemne tkaným polyesterom, ktorý by si mohol zachovať rovnaké vodeodolné vlastnosti. Tak ako už názov napovedá, Captus Rolltop má takzvanú rolovaciu konštrukciu, vďaka ktorej je možné zväčšiť jeho objem a úložný priestor až na 45 litrov. To je objem, pri ktorom už nebudete mať problémy zbaliť si so sebou všetko, čo na niekoľkodňový výlet budete potrebovať. A to vrátane rezervných topánok, ktoré majú svoje vlastné miesto v spodnej, zipsom oddelenej, časti. Pre jednoduchší prístup má rolovateľné “hrdlo” batohu zipsy po oboch stranách. Vďaka tomu nemusíte batoh roztvárať a vyberať z neho všetky veci, aby ste sa dostali k spodnej vrstve oblečenia. Je to veľmi praktické.

Objem batohu je možné zväčšiť až na 45 litrov. Foto: Tomáš Švec
Moshi, Captus, Rolltop Backpack Objem batohu je možné zväčšiť až na 45 litrov.

Výrobca myslel aj na tých, ktorí nikam neodcestujú bez notebooku. V zadnej časti batohu sa nachádza kompaktná a polstrovaná priehradka na notebook zabezpečená zipsom. Aj tu platí to, čo v prípade topánok a postranných zipsov – vybrať notebook a ďalšiu elektroniku môžete úplne nezávisle. Na cestách sa tiež hodí ochranné RFID puzdro blokujúce karty s bezkontaktným čipom. Ak do puzdra vložíte peňaženku s platobnými kartami, zabránite ich zneužitiu.

Moshi Captus Rolltop Backpack – cena: 199 eur

Hodnotenie: 7.5/10

Pozitíva

  • Veľmi priestranný (až do 45 litrov)
  • Odelené priehradky s jednoduchým prístupom
  • Polstrovaná priehradka na notebook
  • RFID puzdro

Negatíva

  • Vysoká cena
  • Veľmi drsný materiál

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #batoh #Moshi #Captus Rolltop #počítačový batoh