Xiaomi ukázal, ako majú vyzerať moderné smart hodinky

Čínska firma predstavila prémiové hodinky Watch S1 Pro, ktoré sa môžu pochváliť dvojtýždennou výdržou, šasi z nerezovej ocele a zafírovým sklíčkom. Navyše disponujú jednou funkciou, ktorá konkurenčným hodinkám stále chýba.

15.08.2022 17:00
Xiaomi, inteligentné hodinky, hodinky, S1 Pro Foto:
Xiaomi Watch S1 Pro.
debata (12)

Ak môžu niečo majitelia iPhonov závidieť majiteľom mobilov s Androidom, je to široká ponuka najrôznejších zariadení a kompatibilných doplnkov. Je pravdou, že mnohé z týchto zariadení fungujú aj na iPhonoch, no ich podpora nie je natoľko dobrá a mnohokrát ani tak praktická ako pri smartfónoch s Androidom. Príkladom sú smart hodinky, ktoré síce spárujete aj s iPhonom, no s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete môcť využiť všetky ich funkcie naplno, prípadne budete odkázaní na použitie dvoch či troch mobilných aplikácií. Všedné a aj po rokoch viac menej rovnaké Apple Watch môžu pri niektorých hodinkách čínskych výrobcov len potichu závidieť. Príkladom sú najnovšie Watch S1 Pro, ktoré Xiaomi predstavilo len v týchto dňoch.

Hodinky sú presne také, ako by očakával náročný používateľ, ktorého nemajú sprevádzať len pri športe ale aj v spoločnosti. Watch S1 Pro sú vyrobené z nerezovej ocele a veľký 1,47-palcový AMOLED displej chráni odolné zafírové sklíčko. Rozlíšenie displeja síce nie je najvyššie, no vzhľadom k jeho veľkosti viac než 480 × 480 bodov ani nie je treba. Čo záujemcu určite poteší, je až 14-dňová výdrž na jedno nabitie. V porovnaní s tým sú niektoré konkurenčné hodinky len na smiech. Veľkou konkurenčnou výhodou je aj zabudovaný snímač na meranie telesnej teploty. Niektoré firmy, vrátane Apple, ho plánujú takisto použiť, no doposiaľ sa zdráhali kvôli údajnej nepresnosti merania.

Xiaomi Watch S1 Pro nechýbajú ani ďalšie snímače vrátane senzoru na meranie okysličenia krvi, srdcového tepu či atmosférického tlaku. Hodinky zanalyzujú aj kvalitu spánku a pri športe bude majiteľovi asistovať bohatá ponuka až 117 športových režimov. V Európe však zatiaľ dostupné nie sú. Medzi prvými si ich budú môcť zakúpiť záujemcovia v Číne za cenu zhruba 220 až 230 eur.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #hodinky #Xiaomi #smart hodinky