Namiesto televízoru okuliare. TCL predstavilo novinku, ktorá ušetrí miesto v obývačke

Špeciálne okuliare majú umocniť zážitok zo sledovania filmov a seriálov aj mimo domáceho prostredia. Sledovať filmy môžete po ceste do práce alebo v lietadle.

11.09.2022 08:00
TCL, okuliare, Nxtwear S Foto:
Okuliare Nxtwear S na privátne sledovanie filmov v 2D a 3D od TCL.
debata (1)

Okuliare pre virtuálnu a rozšírenú realitu nie sú ničím novým. Rovnako ničím novým nie sú ani 3D okuliare, vďaka ktorým majú filmy úplne nový rozmer. Čínsky výrobca TCL si však myslí, že jeho najnovšie zariadenie by mohlo priniesť novší a ešte lepší zážitok z privátneho sledovania multimédií. Firma na berlínskom veľtrhu IFA 2022 predstavila novú generáciu inteligentných okuliarov Nxtwear S, ktoré vychádzajú z minuloročného modelu. Ten sa vo veľkom nepresadil, no TCL si myslí, že tentokrát má v rukáve ukryté väčšie eso.

Okuliare sú tentokrát vybavené dvojicou micro OLED displejov s Full HD rozlíšením, ktoré by na sledovanie videí malo byť viac než dostatočné. Na ľavej strane masívneho rámu sa nachádza koliesko na ovládanie hlasitosti zabudovaných miniatúrnych reproduktorov. Tie údajne reprodukujú čistý a presný zvuk, no je tomu akosi ťažké uveriť. Na pravej strane rámu sa nachádza druhé koliesko na úpravu jasu a prepínanie z 2D na 3D režim.

TLC na hlavnú vlastnosť okuliarov upozorňuje len medzi riadkami. Konkrétne, že ich nie je možné použiť samostatne, ale len s pripojeným zariadením. Okuliare takisto nemajú zabudovanú batériu. Napájať ich tak musí buď mobil, tablet alebo notebook, s ktorým sú cez kábel v priamom spojení.

Presnú cenu, ani dostupnosť výrobca zatiaľ neprezradil. Oznámil len, že okuliare budú k dispozícii v poslednom štvrťroku 2022 na vybraných trhoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné okuliare #TCL