Honor ukázal, čím chce v Európe zaujať. Firma má veľké ambície

Smartfón, ktorý nie je vlajkovou loďou, no ani mobilom strednej triedy. Tablet na prácu aj zábavu za 350 eur a notebook s veľkou výdržou, na ktorom sa zahráte aj najnovšie hry. To su hlavné novinky, ktoré Honor predstavil na veľtrhu IFA 2022 v Berlíne.

10.09.2022 08:00
Honor 70, smartfón, mobil, Foto:
Honor 70 firma predstavila na veľtrhu IFA 2022.
debata

Z firmy, ktorá bola dlhé roky v tieni materskej značky Huawei sa stal líder, ktorý valcuje domáci čínsky trh a darí sa mu aj v Európe. Honor dospel a už neskrýva ambíciu prebrať žezlo po dlhodobo úspešnom Huawei, ktorý položili na kolená americké sankcie. Firma síce naďalej prosperuje, no v Európe a na západných trhoch má kvôli okresanému Androidu veľký problém, ktorý nedokáže kompenzovať ani inováciami a široko ďaleko najprogresívnejšími foťákmi. To už skrátka nestačí. Honor zacítil príležitosť a prerod na výrobcu prémiových smartfónov sa mu, zdá sa, vydaril. Na veľtrhu IFA 2022 firma predstavila hneď niekoľko noviniek, ktoré demonštrujú, akou cestou sa chce uberať.

Mobil, ktorý nie je ani ryba, ani rak

Prvou novinkou je smartfón Honor 70, ktorý síce nie je typickou vlajkovou loďou, no stále ponúka množstvo funkcií, ktoré sú niekde na pomedzí strednej a najvyššej triedy. Parametrami sa však na nedávno predstavený model Magic4 Pro neťahá. Ponúka “len” skromnejší procesor Snapdragon 778G Plus. Naopak, dojem výrazne vylepšuje 6,7-palcový zakrivený OLED displej so 120 Hz frekvenciou, podpora zrýchleného nabíjania 66 Wattovou nabíjačkou a dvojica 54 a 50 Megapixelových foťákov spárovaných s senzorom na meranie hĺbky ostrosti.

Notebook na cesty aj na hranie hier

Podobne ako Huawei, aj Honor má vo svojej ponuke notebooky a tablety. Tentokrát predstavil nový 14-palcový MagicBook s procesorom Intel 12 generácie s možnosťou výberu modelu s externou grafickou kartou, ktorá si už poradí aj so stredne náročnými hrami. Ak ale hráčovi môže niečo chýbať, je to frekvencia displeja, ktorá je “uzamknutá” na 60 Hertzoch. Poteší ale rýchlonabíjanie, keď z nuly na sto je možné notebook nabiť len za 80 minút. Stačí tak urobiť raz za zhruba 10 hodín, ktoré Honor deklaruje ako výdrž pri bežnom používaní.

Notebook Honor MagicBook má až 10-hodinovú... Foto: Honor
Honor, MagicBook Notebook Honor MagicBook má až 10-hodinovú výdrž na jedno nabitie.

Lacný tablet s veľkým displejom

Treťou novinkou je tablet Honor Pad 8, ktorý sa dočká celosvetového predstavenia (čo pri tejto značke nebýva zvykom). Tablet rozhodne nie je veľmi spratný, keďže má až 12-palcový displej s 2K rozlíšením. Poháňa ho procesor SnapDragon 680, ktorý má dosť výkonu na bežnú produktívnu prácu a občasné hranie hier. Pri cene 349 eur mu nemožno vyčítať ani starší typ použitého LCD displeja. Predsa len, pri OLED displeji takejto veľkosti by sa zákazník nedoplatil. Rozlíšenie takisto neohúri, no pri hustote 195 pixelov na palec je to stále prijateľný kompromis, ktorý mu pri sledovaní filmov nebudete zazlievať.

Tablet Honor Pad 8 bude dostupný za 349 eur. Foto: Honor
Honor Pad 8 Tablet Honor Pad 8 bude dostupný za 349 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #tablet #notebook #Huawei #Honor #IFA 2022