Bowers & Wilkins predstavil nové prémiové slúchadlá PX8. Lámu cenové rekordy

Britský výrobca prémiových reproduktorových súprav predstavil novú generáciu bezdrôtových slúchadiel PX8, ktoré majú zálusk na peňaženky hudobných nadšencov. Cena je zarážajúco vysoká - 699 dolárov.

08.10.2022 08:00
Bowers & Wilkins, slúchadlá, PX8, Foto:
Slúchadlá Bowers & Wilkins PX8.
debata

Britská firma Bowers & Wilkins sa dlhodobo špecializuje na vývoj a výrobu prémiových reproduktorov a audiosúprav. Je priamym konkurentom dánskej značky Bang & Olufsen, ktorá sa takisto snaží prilákať ľudí, ktorým na zvuku náleží rovnako veľmi na ako na dizajne a použitých materiáloch. Reproduktory a slúchadlá oboch značiek sú zväčša veľmi drahé, aj keď hudobní fajnšmekri by mohli namietať, že ich cena nie je vždy primeraná k zvukovému prednesu. Za rovnakú cenu je totiž možné častokrát nájsť aj zariadenia s lepšími parametrami a vyváženejším zvukom. Punc luxusu však z oboch značiek nie je možné zmyť, a tak sa im darí medzi spotrebiteľmi, ktorí nemajú hlboko do vrecka.

Kvalitnejšie materiály a o čosi lepší zvuk

Bowers & Wilkins v týchto dňoch predstavil svoju novú vlajkovú loď medzi slúchadlami, bezdrôtový model PX8, ktorý je priamym nástupcom modelu PX7 S2. Ten sme mali aj možnosť vyskúšať. Zvukom nás neohúril, aj keď niekomu môže ulahodiť basovejší prednes. Model PX8 má mať o čosi lepší a detailnejší prednes aj vďaka väčším, 40 milimetrovým, meničom. Meniče sú umiestnené šikmo v prednej časti, aby tak lepšie kopírovali tvar uší. Výrobca zapracoval aj na použitých materiáloch. Plast a umelú kožu vymenil za hliník a pravú kožu, ktorá obopína pamäťovú penu okolo uší.

Zaostrené na penaženky

Slúchadlá je možné používať tak bezdrôtovo ako aj s pripojením cez USB-C konektor. Na analógový 3,5-milimetrový jack firma zabudla. Pri bezdrôtovom počúvaní a s režimom aktívneho potlačenia hluku je možné počítať s 30-hodinovou výdržou na jedno nabitie. Nie je to málo, no táto hodnota zostala rovnaká ako u predošlého modelu. Rovnako nezmenený zostal aj počet mikrofónov (šesť). Poteší však podpora širokého množstva kódekov, počnúc aptX Adaptive, SBC, AAC a štandardu Bluetooth 5.2. Cena sa vyšplhala na rekordných 699 dolárov, čo je výrazne viac, než bola uvádzacia cena modelu PX7.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #Bowers & Wilkins #bezdrôtové slúchadlá