Notebook s výsuvným displejom? Lenovo ukázalo, že možné je čokoľvek

Už sme videli všeličo, no notebook s výsuvným displejom je úplnou novinkou, ktorá na trhu nemá obdoby. Vďaka výsuvnému displeju dokáže hybridné zariadenie zväčšiť plochu obrazovky až dvojnásobne.

24.10.2022 08:00
Lenovo, notebook, výsuvný displej Foto:
Lenovo ukázalo ako by mohol vyzerať notebook s výsuvným displejom.
debata

Určite si spomeniete na prvé mobily s ohybným displejom. Ani zďaleka neboli dokonalé a ich cena dosahovala nebeských výšin. Prvé lastovičky postupne nahradili plnohodnotné smartfóny, ktoré sú omnoho dostupnejšie. Výbavou síce nepatria medzi špičku na trhu, no tí, ktorí chcú mať vo svojom vrecku najnovší výdobytok techniky, si určite prídu na svoje. Ohybné obrazovky postupne prenikajú aj do notebookov. Lenovo je v tejto oblasti pionierom. Pred dvomi rokmi firma predstavila hybridný tableto-notebook ThinkPad X1 Fold, ktorý bol drahý, výkonovo len priemerný, no svojim spôsobom unikátny.

V týchto dňoch sa Lenovo pochválilo ďalšou špecialitou, ktorá je ale zatiaľ len prototypom. Na konferencii Tech World 22 ukázalo notebook s výsuvným OLED displejom. Ten sa stlačením tlačidla zroluje alebo roztiahne a zväčší tak plochu obrazovky až na dvojnásobok. Displej sa nenaťahuje do šírky, ale netypicky do výšky. Pri sledovaní videa takýto pomer strán neoceníte, no pri práci s viacerými aplikáciami naraz určite áno. Hybridný notebook nie je len konceptom, ale prototypom, o ktorého masovej produkcii zatiaľ Lenovo mlčí. Možno k nej napokon ani nedôjde. Uvidíme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Lenovo #ohybný displej #ThinkPad X1 Fold #výsuvný displej