Huawei predstavil novú skladačku. Pocket S má príťažlivú cenovku

Smartfóny s ohybným displejom lámu nové cenové rekordy. Huawei Pocket S sa s cenou dostal pod hranicu 900 eur. Má však len priemernú výbavu.

05.11.2022 06:00
huawei pocket s, smartfón, ohybný displej Foto:
Smartfón Huawei Pocket S s ohybným displejom.
debata (1)

Mobil s ohybným displejom nemusí byť extrémne drahý. Aj vďaka silnej konkurencii cena takzvaných skladačiek klesla pod magickú hranicu 1000 dolárov. Novinka od Huawei je toho ďalším dôkazom. Pocket S je jedným z najlacnejších mobilov s ohybným displejom. Zatiaľ však bude dostupný len na domácom čínskom trhu. Jeho cenu výrobca stanovil na necelých 6000 jüanov, teda v prepočte 840 eur.

Nebyť príťažlivého dizajnu a spomínaného ohybného displeja, Pocket S by bol len obyčajnou šedou myškou, ktorá sa nijako nelíši od iných mobilov strednej triedy. Vychádza pritom z rok starého, no lepšie vybaveného smartfónu P50 Pocket, ktorý má o jednu kameru naviac, a zároveň ponúka aj hardvér s vyšším výkonom. Novinka má úsporný procesor strednej triedy Snapdragon 778G.

Pocket S disponuje 6,9-palcovým ohybným displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a rozlíšením 2790 × 1199 bodov a okrúhlym 1-palcovým externým displejom, ktorý zobrazuje čas a notifikácie. Na vonkajšej strane sa nachádza hlavný foťák so 40 Megapixelmi a ultraširokouhlý foťák s 13 Megapixelmi. Sekunduje im predná kamera s 10,7 Megapixelmi. Základná verzia má 128 GB úložisko, no na výber je aj o 70 eur drahší variant s 256 pamäťou. Mobil bude dostupný v šiestich farbách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #ohybný displej #Huawei #Pocket S