Zahrať videohry v aute si už bude môcť vďaka Nvidii aj šofér

Nvidia oznámila spoluprácu s niekoľkými výrobcami elektromobilov, ktorí do svojich nových vozidiel integrujú jej hernú platformu. Počas nabíjania vozidla alebo čakania si môže šofér krátiť chvíle hraním niektorej zo stoviek dostupných videohier.

17.01.2023 06:00
Nvidia, GeForce Now Foto:
Platforma Geforce Now bude dostupná aj vo vybraných elektromobiloch.
debata

Nvidia sa na veľtrhu CES v Las Vegas pochválila spoluprácou s viacerými automobilkami, ktoré do svojich vozidiel nasadia jej streamovaciu hernú platformu. Konkrétne výrobcovia elektromobilov Hyundai, Polestar a BYD obohatia multimediálny systém vo vozidlách o platformu na hranie hier GeForce Now. V praxi to bude znamenať, že cestu si budú môcť pasažieri krátiť hraním niektorej so stoviek videohier, ktoré má Nvidia vo svojom katalógu. Zabávať sa bude môcť aj šofér, ktorý bude mať platformu sprístupnenú v momente, keď odstaví auto. Hrať sa bude môcť na veľkom displeji na palubnej doske.

Nvidia oznámila, že GeForce Now bude využívať buď natívny infotainment postavený na Androide alebo zabudovaný internetový prehliadač. Keďže ide o streamovaciu službu, na spustenie a hranie hier nie je potrebný výkonný hardvér, keďže hra “beží” na vzdialenom serveri. Hlavnou podmienkou k plnohodnotnému využívaniu služby však bude rýchle internetové pripojenie. V súčasnosti má katalóg GeForce Now viac ako 1000 herný titulov, vrátane nových hier ako Cyberpunk 2077, The Witcher 3, A Plague Tale, Rocket League a Fortnite.

Nvidia nie je jedinou firmou, ktorá sa má ambíciu vyťažiť z rozvíjajúceho sa automobilového infotainmentu čo najviac. Sony chce v spolupráci s Hondou preniesť do vozidiel plnohodnotný zážitok z hrania konzolových hier z PlayStation 5. Tesla zas v roku 2019 predstavila vlastnú službu Arcade, vďaka ktorej si môžu majitelia jej elektromobilov na veľkom displeji zahrať vybrané videohry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nvidia #herná platforma #CES 2023 #GeForce Now