Sennheiser vylepšil svoje legendárne slúchadlá. Majú hlbšie basy a mäkší zvuk

Nemecká firma predstavila nástupcu legendárnych slúchadiel HD 650. Nový model HD 660S2 má hlbšie basy, mäkší zvuk a väčší frekvenčný rozsah.

21.02.2023 08:30
Sennheiser, HD 660S2, slúchadlá Foto:
Slúchadlá Sennheiser HD 660S2.
debata

Slúchadlá Sennheiser HD 650 sú legendou, ktorú poznajú snáď všetci hudobní a zvukoví nadšenci. Sú natoľko dobré, že predbehli dobu a nemecký výrobca sa preto nemusel ponáhľať s vývojom ich nástupcu. Doba však pokročila a legenda dostala svojho pokračovateľa – nový model HD 660S2, ktorý vylepšuje už to dobré. To, že ide naozaj o slúchadlá pre “audiofilov” dokazuje to, že im chýba dnes tak veľmi populárne a pre mnohých neodmysliteľné Bluetooth pripojenie. Tí, ktorí sa v kvalitnej hudobnej reprodukcii orientujú vedia, že všetky Bluetooth slúchadlá majú svoje limity. V bežnej praxi to napríklad znamená, že nedokážu z bezstratovej nahrávky “vytiahnuť” maximum.

Poznámka: Ak drahé Bluetooth slúchadlá už vlastníte, ušetrite si dáta a peniaze a neplaťte za prémiové predplatné v streamovacích službách, ktoré sľubuje najvyššiu Hi-Res kvalitu. Akékoľvek Bluetooth slúchadlá ju totiž nedokážu naplno využiť. Iné je to však pri drôtových slúchadlách, alebo Bluetooth slúchadlách s voliteľným analógovým pripojením.

Sennheiser to vie, preto ani model HD 660S2 v 21. storočí bezdrôtovým pripojením stále nedisponuje. Napriek tomu si slúchadlá svoju cieľovú skupinu určite nájdu. V čom sú lepšie, než ich predchodca? Majú napríklad upravené meniče, ktoré sú viac prispôsobené na reprodukciu mäkšieho a teplejšieho zvuku. Ten tak bude o čosi vyváženejší, čo však neznamená, že bude strádať na basoch. Práve naopak. Basy sú aj vďaka novým meničom výraznejšie. Výrobca rozšíril aj frekvenčný rozsah na 8 Hz až 41,5 kHz, čo sa len tak nevidí. Impedancia stúpla na 300 ohmov a cievka sa môže pochváliť vyšším výkonom a silnejším tlmacim efektom. To v praxi znamená, že sa membrána pohybuje rýchlejšie, presnejšie a efektívnejšie pritom využíva vzduchové dutiny v silných magnetoch.

Štandardne sú slúchadlá vybavené veľkým 6,5 milimetrovým konektorom, ktorý je za pomoci konektoru možné použiť aj v bežných zariadeniach s 3,5 milimetrovým jackom. Slúchadlá budú v predaji od 21. februára za cenu 599 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #hi-fi #Sennheiser #HD 660S2 #HD 650 #Hi-Res