Xiaomi predstavil nový lacný športový náramok. Má kovový rám a môžete ho nosiť aj na krku

Vo svojej triede nemá konkurenciu. Xiaomi Mi Band 8 má kovové telo, veľký AMOLED displej a nosiť ho je možné nielen na ruke, ale aj na krku a na topánkach pri behu.

19.04.2023 20:39
Xiaomi Mi Band 8, športový náramok Foto:
Špotový náramok, či skôr prívesok Xiaomi Mi Band 8 má univerzálnejšie využitie.
debata

Snáď nič nestelesňuje porekadlo “za málo peňazí veľa muziky” lepšie než športové náramky Xiaomi Mi Band. Od momentu predstavenia prvej generácie im žiaden výrobca nedokázal konkurovať. Minimálne čo sa týka pomeru ceny a výbavy. Inak tomu nie je ani v prípade ôsmej generácie, ktorá výrazne dospela. Dokonca ani používanie označenia “náramok” už nie je presné. Mi Band 8 je totiž možné nosiť aj ako prívesok na krku alebo ako merač pripevnený na šnúrke od topánok.

Novinku čínsky výrobca predstavil na konferencii venovanej novej vlajkovej lodi Xiaomi 13 Ultra. Hodinky tvarom nevybočujú z tradícií. Obdĺžnikový displej má tentokrát 1,62-palcovú uhlopriečku a úsporný AMOLED panel s funkciou always-on. Displej má navyše až 60 Hz obnovovaciu frekvenciu a jas na úrovni 600 nitov čo uľahčuje čitateľnosť na priamom slnku. Plastový rám výrobca vymenil za príťažlivejšiu kovovú šasi, ktorá je odolnejšia a aj štýlovejšia.

Pomocou špeciálneho klipu je možné Xiaomi Mi... Foto: Xiaomi
Xiaomi Mi Band 8, športový náramok Pomocou špeciálneho klipu je možné Xiaomi Mi Band 8 pripevniť aj na šnúrku na topánkach.

Funkciami sa však náramok od svojho predchodcu príliš neodlišuje. Zostalo mu 150 športových režimov a funkcie merania tepu, okysličenia krvi, úrovni stresu, kvality spánku, krokov, spálených kalórií a rýchlosti spotreby kyslíka VO2 pri športe. Pribudlo zopár nových ciferníkov a na miestnom trhu Xiaomi podporuje aj používanie hlasového asistenta. Čínska verzia má tiež NFC, ktoré v Európe zatiaľ nefunguje.

Za zmienku stojí tiež množstvo remienkov, od látkových, cez silikónové až po kožené. Mi Band 8 je tiež možné nosiť aj ako prívesok na krku alebo ho pomocou špeciálnej spony pripevniť na šnúrku na topánke a použiť ho tak na presnejšie merania hodnôt pri behu. Xiaomi opäť poteší aj cenou. Základná verzia bude v Číne dostupná za 34 dolárov. V Európe bude cena o čosi vyššia, no výrobca ju zatiaľ spolu s očakávanou dostupnosťou nespresnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #športový náramok #Mi Band 8