Toto ste ešte nevideli. Dyson skombinoval slúchadlá s čističkou vzduchu

Počúvate hudbu a pritom dýchate čistý, prefiltrovaný, vzduch. Takto propaguje novinku spoločnosť Dyson, ktorá v Spojených štátoch začala predávať drahé slúchadlá s personalizovanou čističkou vzduchu.

30.04.2023 08:00
Dyson Zone Headphones Foto:
Slúchadlá Dyson Zone Headphones.
debata

O pandémii už mnohí ani nechyrujú a éra rúšok sa už takpovediac skončila. Zatiaľ. Napriek tomu je mnoho ľudí vo verejných priestoroch stále ostražitých a pokiaľ je to možné, tak na tvári nosia respirátor. Práve na nich cieli novinka od spoločnosti Dyson. Ešte na jeseň minulého roka firma predstavila hybridné slúchadlá s integrovanou čističkou vzduchu. Aj keď už mnohí nedúfali, po pol roku sa Dyson Zone Headphones dostali na trh. Prečo to trvalo tak dlho? Podľa výrobcu bolo potrebné doladiť posledné detaily pred spustením hromadnej výroby, čím vyvrcholilo šesť rokov intenzívneho vývoja futuristických slúchadiel.

Slúchadlá by bez pripojenej čističky vzduchu vyzerali úplne obyčajne. Majú dotykové ovládanie na pravej mušli a joystick, ktorým je možné preskakovať skladby či meniť hlasitosť. Cez vlastnú aplikáciu je tiež možné nastaviť aktívne potlačenie okolitého hluku. Skrátka nič, čo by konkurencia nedokázala. Do úplne inej ligy sa však 950-dolárové slúchadlá dostanú po pripojení automatickej personalizovanej čističky vzduchu. Tá obklopí nos a ústa nositeľa, ktorý vďaka peľovým a prachovým HEPA filtrom dýcha úplne čistý vzduch. Podľa výrobcu dokážu filtre z okolitého vzduchu odfiltrovať až 99,97 percenta nečistôt s veľkosťou nad 0,3 mikrónu. Viacvrstvový uhlíkový filter zachytí aj ozón či oxid dusičitý.

O aktívnu filtráciu sa starajú elektromotory, ktoré cez ventilátory vháňajú do dýchacích ciest prefiltrovaný vzduch. Na jedno nabitie je možné dýchať čistý vzduch maximálne 50 hodín. Následne je potrebné batériu slúchadiel opätovne nabiť. Novinka je dostupná v Spojených štátoch, Veľkej Británii, Hongkongu, Číne a Singapure za cenu 949 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #Dyson #čistička vzduchu