Samsung predstaví chytré hodinky

Juhokórejská spoločnosť Samsung dúfa, že jej nový produkt dá firme náskok pred konkurenčným Apple.

22.08.2013 14:00
debata (3)

Samsung už vývoj chytrých hodiniek oficiálne potvrdil a Apple na vývoj podobného produktu vyčlenil sto inžinierov. Náramkového spoločníka pre smartfóny okrem toho vyvíja aj Sony, ale Samsung chce ísť ďalej. Ich zariadenie má byť schopné prijímať hovory, surfovať po webe na drobnej obrazovke aj zobrazovať e-maily, tvrdí agentúra Bloomberg. Podľa nej Samsung chytré hodinky Galaxy Gear predstaví 4. septembra na veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA v Berlíne.

Analytici sa zatiaľ nezhodujú, či chytré hodinky budú produktom novej kategórie, ktorý firmám ako Sony, Samsung či Apple vytvorí nové zisky. Podľa spoločnosti IDC ľudia sa viac zaujímajú o iné nositeľné technológie ako sú napríklad Google Glass. Ďalšia spoločnosť Canalys však tvrdí, že predaj chytrých hodiniek vzrastie z tohtoročných 330-tisíc kusov na 5 miliónov v budúcom roku.

„Chytré hodinky budú najdôležitejším novým produktom od iPadu od Apple,“ povedal pre Bloomberg Chris Jones z Canalys. Uplatnenie nájdu najmä v oblasti fitnes a zdravého životného štýlu. Výrobcovia hodiniek každý rok vytvoria tržby v objeme 60 miliárd dolárov a prvé firmy, ktoré začnú predávať chytré hodinky, si môžu k svojej platforme pripútať zákazníkov, ktorí si potom skôr kúpia ďalšie ich produkty – napríklad smartfóny, tablety alebo televízie.

Samsung sa minulý rok stal najväčším výrobcom mobilných telefónov s trhovým podielom 33 percent. Spoločnosť Apple klesla na tretie miesto. Samsung v apríli uviedol na trh svoju vlajkovú loď Galaxy S4 a tento rok predstaví aj smartfón s operačným systémom Tizen, ktorý má konkurovať Androidu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #inteligentné hodinky #hodinky