Čítačka odtlačkov prstov bude neviditeľná. LG ju ukryje pod displej

Pre odomknutie displeja už nebude potrebné prikladať prst na hlavné tlačidlo. Postačí ho položiť na spodný rám displeja. LG vyvinulo novú technológiu, vďaka ktorej sa smartfóny môžu zbaviť fyzických tlačidiel. Čítačka ukrytá pod displejom je tenká a odtlačky sníma mimoriadne presne.

03.05.2016 18:00
LG, citacka, displej Foto:
LG predstavil novú technológiu, vďaka ktorej je možné ukryť čítačku odtlačkov prstov priamo pod spodný rám displeja.
debata

Výrobcovia smartfónov sa všemožne snažia ukryť čítačku odtlačkov prstov tak, aby nepútala pozornosť, a zároveň aby nebola vystavená mechanickému poškodeniu. V najnovších modeloch smartfónov sa preto čítačka ukrýva priamo v hlavnom tlačidle, v niektorých prípadoch je mierne zapustená do tela v zadnej časti, tesne pod fotoaparátom. Spoločnosť LG pre čítačku našla ešte elegantnejšie miesto. Ukryla ju priamo do rámu displeja. Vyriešila tým hneď niekoľko problémov.

Senzor odtlačkov prstov LG spojilo priamo s rámom displeja na jeho spodnej strane. Pre odomknutie obrazovky alebo potvrdenie platieb postačí položiť prst na spodný čierny rám v časti pod displejom, a je to. Výrobcovia budú mať tiež voľnejšie ruky pri návrhu dizajnu nových smartfónov. Vyhnúť sa budú môcť rôznym akrobatickým kúskom pri hľadaní najmenej nápadného a náchylného miesta pre senzor. Displej navyše ochráni senzor od škrabancov a iného poškodenia.

Samotná čítačka od LG má hrúbku len 0,3 milimetra a nakoľko sa nachádza na vnútornej strane displeja, nie je vôbec viditeľná. Okrem toho je aj mimoriadne presná. Chybovosť sa pohybuje len na úrovni 2-tisícin percenta. Technológia by sa mohla objaviť už v najnovších modeloch smartfónov LG. A keďže podobnú novinku ako LG nedávno predstavila aj švédska firma Fingerpring Cards, ktorá je dodávateľom senzorov pre smartfóny Nexus, je možné širokú dostupnosť v telefónoch rôznych výrobcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfóny #displej #LG #čítačka #odtlačky prstov