Amazon predstavil nakupovanie budúcnosti. Z obchodu odídete 'bez platenia'

Vojdete do obchodu, vyberiete si tovar, vložíte ho do tašky a odídete bez toho, aby ste sa museli zastaviť pri pokladni a za svoj nákup zaplatiť. Amazon predstavil revolučnú víziu nakupovania budúcnosti, ktorá sa onedlho stane realitou.

06.12.2016 16:30
amazon, nakupovanie Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Multifunkčné automaty sa v priebehu niekoľkých rokov stali bežnou súčasťou veľkých nákupných centier. Zákazník sa vďaka nim sám obslúži a sám si určuje tempo svojho nákupu. Americký Amazon sa rozhodol nakupovanie ešte viac uľahčiť. Predstavil revolučný koncept nakupovania budúcnosti s názvom Amazon Go.

Nakupovanie bez zdržiavania sa pri pokladni

Namiesto zdržiavania sa pri účtovaní tovaru a jeho následnom zaplatení postačí, ak si zákazník vyberie ľubovolný produkt, vloží ho do svojej tašky a bez platenia z predajne odíde. Samozrejme úplne bez platenia to nefunguje. Amazon si sumu za nákup automaticky strhne z platobnej karty, ktorú má zákazník spárovanú so svojim online účtom.

Amazon v predajniach za pomoci kamier a vyspelého systému rozpoznávania tvárí dokáže identifikovať zákazníka a zistiť kedy zoberie tovar z regálu a vloží ho do nákupného košíka či tašky. Po tom, čo obchod opustí mu služba automaticky strhne poplatok za nákup bez toho, aby musel platbu nejakým spôsobom overovať a potvrdzovať. Svoju identitu zákazník potvrdí len pri vstupe do predajne cez terminál, v ktorom naskenuje unikátny kód z aplikácie Amazon Go.

Už o rok v Seattli

Prvý obchod nového typu by mal Amazon začať prevádzkovať začiatkom budúceho roka v meste Seattle. K dispozícii v ňom budú potraviny na okamžitú spotrebu a rôzne rýchle jedlá vrátane základných potravín, pečiva a mliečnych výrobkov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #nakupovanie #Amazon Go