Levi's vyrobí inteligentnú bundu s technológiami Google

Prichádzajúci hovor, na ktorý upozorní blikajúci gombík, bude možné prijať dotykom rukávu. Inteligentná bunda, ktorú vyvíja Levi's a Google bude v predaji za 350 dolárov.

14.03.2017 07:00
Levi's, Google, inteligentná bunda Foto:
Levi's a Google v roku 2016 predstavili prototyp inteligentnej bundy. V predaji sa napokon objaví už v tomto roku.
debata (2)

Ako bude vyzerať oblečenie budúcnosti? Žiadne nohavice v spreji, ale inteligentné technológie zabudované priamo do nohavíc, kabátu či košele. Už dnes niektoré technologické firmy v spolupráci s výrobcami odevov ponúkajú napríklad samošnurovacie topánky (Nike) alebo tenisky so zabudovaným senzorom pohybu, ktoré sledujú kroky a množstvo spálených kalórií (Nike a Xiaomi). Aj Intel už viackrát demonštroval ako si predstavuje budúcnosť v textilnom priemysle.

O slovo sa ešte v minulom roku prihlásil Google a známy výrobca odevov z rifľoviny – Levi's. Obe firmy spoločne vyvinuli rifľovú „smart“ bundu s viacerými inteligentnými funkciami a ovládacími prvkami. Napríklad rukáv spolu s gombíkmi budú slúžiť ako senzory, ktoré pokrýva špeciálna látka prenášajúca dotyk. Senzory budú cez Bluetooth komunikovať s telefónom a pomocou diód upozornia na prichádzajúci hovor alebo správu. Dotykom rukávu bude zas možné ovládať niektoré funkcie telefónu vrátane prijímania hovorov a hudobného prehrávača.

Bunda, ktorá má byť nepremokavá s možnosťou prania v pračke, ale nebude nijako lacná. Záujemca za ňu bude musieť zaplatiť približne 350 dolárov. V predaji by sa mala objaviť na jeseň tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Levi's #rifle #inteligentné oblečenie