Ikea experimentuje s novou aplikáciu. Nábytok umožní vyskúšať cez mobil

Namiesto návštevy predajne si stačí vybrať produkt a pomocou mobilu si vyskúšať jeho umiestnenie kdekoľvek v byte. Ak bude vyhovovať, stačí si ho objednať. Ikea novú aplikáciu vyvíja v spolupráci s Applom.

25.06.2017 18:00
Mobil Foto:
Ilustračné foto.
debata

Už sa nebudete musieť spoliehať len na vlastnú predstavivosť alebo zručnosť architekta. Apple a Ikea pracujú na novom koncepte využitia virtuálnej reality. Vďaka nemu si budete môcť vyskúšať nové kusy nábytku alebo doplnkov do domácnosti bez toho, aby ste navštívili predajňu.

Neviete si vybrať ten správny nábytok alebo doplnky do bytu? Na vlastnú predstavivosť alebo zručnosť architekta sa už nebudete musieť spoliehať. Apple a Ikea pracujú na novom koncepte využitia rozšírenej reality. Vďaka nemu si budete môcť vyskúšať nové kusy nábytku, svietidiel a ďalších doplnkov bez toho, aby ste navštívili predajňu a strávili v nej niekoľko hodín.

Stačí si v mobilnej aplikácii vybrať konkrétny produkt a fotoaparát mobilu namieriť na miesto, kde by sa mohol nachádzať. Na displeji sa následne objaví trojrozmerný produkt a zákazník tak získa presnú predstavu o tom, či je to tá správna voľba. Ak áno, prostredníctvom aplikácie si ho bude môcť aj objednať a následne v predajni vyzdvihnúť alebo nechať doručiť priamo domov.

Aplikácia by mala proporčne a na milimetre presne prepočítavať veľkosť nábytku k aktuálnej veľkosti izby alebo iného objektu, na ktorý bude nábytok alebo doplnok umiestnený. V čase predstavenia aplikácie by sa v nej malo nachádzať približne 500 až 600 produktov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Ikea #virtuálna realita #rozšírená realita