Nové oblečenie rastie spolu s dieťaťom. Prispôsobí sa jeho telu

Dizajnové oblečenie, ktoré svojou štruktúrou pripomína vejár či origami rastie spolu s dieťaťom. Vyrobené je z odolného materiálu, ktorý sa podľa potreby “rozťahuje” a prispôsobuje telu.

08.09.2017 15:00
Petit Pli, Foto:
Oblečenie pripomína svojou štruktúrou origami.
debata

Rodičia na oblečenie detí minú ročne stovky eur. V období najrýchlejšieho rastu dieťaťa sa pritom nové oblečenie ani nestihne opotrebovať a už je potrebné nové. Vyriešiť sa to pokúsil 24-ročný britský dizajnér Ryan Yasin, ktorý vytvoril edíciu oblečenia Petit Pli, ktoré sa naťahuje a skladá ako origami. Na rozdiel od elastanu, ktorý je prirodzene pružný a takisto sa prispôsobuje telu, sa špeciálna polyesterová látka rozťahuje a skladá tak na šírku ako aj na dĺžku bez toho, aby tesne priliehala na telo.

O dizajnovom oblečení hovorí Yasin ako o najpokrokovejšom detskom oblečení na svete. Oblečenie vyrobené z ľahkej polyesterovej látky je nepremokavé a možno ho prať v práčke. Dokonca je aj plne recyklovateľné. Komplexná štruktúra látky umožňuje, aby sa oblečenie prispôsobilo trojmesačnému až trojročnému dieťaťu – teda hneď o niekoľko konfekčných veľkostí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oblečenie #origami #Ryan Yasin #Petit Pli