Nissan vymyslel autonómne papuče, ktoré sa vždy vrátia na svoje miesto

Stačí stlačiť jediné tlačidlo a papuče od Nissanu sa vrátia na svoje pôvodné miesto pri dverách, kde budú čakať na nových hostí. Novinka využíva rovnaké technológie ako autonómne vozidlá. Dostupná však bude len v Japonsku.

04.02.2018 16:13
Nissan, papuče, slippers, Foto:
Nissan predstavil autonómne papuče pre japonský trh.
debata (1)

Nad niektorými japonskými vynálezmi zostáva rozum stáť. Zatiaľ čo v krajine vychádzajúceho slnka sú akýmsi zlatým štandardom či znakom pohostinnosti, v západnom svete sú skôr raritou a v lepšou prípade novodobou technologickou vychytávkou. Japonský Nissan sa pochválil novinkou, ktorá má posunúť pohostinnosť na úplne novú úroveň – sú ňou autonómne papuče pre hostí.

Papuče sú vybavené miniatúrnym motorčekom, dvoma malými kolieskami a senzormi. Okrem batérie ich poháňa aj zjednodušená technológia ProPilot Park od Nissanu, ktorou je vybavená napríklad najnovšia generácia elektromobilov Leaf. Autám technológia pomáha pri autonómnom parkovaní, papučiam zas pri hľadaní miesta pri dverách. Stlačením tlačidla sa totiž automaticky vrátia na svoje pôvodné miesto, kde čakajú na ďalších hostí.

“Samoparkovacie papuče majú zvýšiť povedomie o autonómnych technológiách a ich potenciáli pri využití mimo automobilového priemyslu,” uviedol pre agentúru Reuters hovorca Nissanu, Nick Maxfield. Technológiu si budú môcť ako prví vyskúšať hostia v nemenovanom hoteli neďaleko Tokia už v marci tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Nissan #papuče #samojazdiace autá #autonómna technológia