Ďalšie inteligentné okuliare na obzore? Google im stále verí

Google aj po neúspechu okuliarov Glass pracuje na vývoji ich nástupcu. Používať bude rovnaký čip ako okuliare HoloLens od Microsoftu.

22.05.2018 18:27
Google Glass, inteligentné okuliare Foto:
Ilustračné foto. Na obrázku okuliare Google Glass.
debata (1)

Neúspech Google nezastavil. Firma natoľko verí trendu inteligentných okuliarov, že pracuje na ich ďalšom vývoji. Aspoň to tvrdia zahraničné zdroje, podľa ktorých firma ďalej vyvíja okuliare pre rozšírenú realitu. Pomáhať by jej s tým mal tchajwanský výrobca Quanta. V súčasnosti Google vyhotovil len prototyp a vývoj je stále v rannom štádiu. To znamená, že okuliare podobné Google Glass verejnosť ešte nejaký čas neuvidí. Neznamená to ale, že sa na ne zabudlo.

Okuliare, ktoré zobrazujú rozšírenú realitu, sú pritom súčasťou mnohých sci-fi filmov. Tento trend Google považuje za natoľko dôležitý a jednoznačný, že nadobro ukončiť vývoj by bola podľa neho chyba. Inak povedané, ak neboli Google Glass úspechom, neznamená to definitívu pre celý segment podobných zariadení. Google musí len uchopiť vývoj konceptu inak a uvažovať o okuliaroch napríklad ako o zariadení pre komerčné využitie, ale ako o doplnku, ktorý uľahčí prácu rôznym profesiám.

Podľa nemeckého serveru WinFuture má projekt nových okuliarov pracovný názov Google A65 a postavený bude na podobných pilieroch ako okuliare HoloLens od Microsoftu. Okuliare budú postavené nie len rovnakej ARM architektúre, ale používať by mali aj rovnaký procesor Qualcomm QSC603. Zatiaľ však nevedeno kedy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google Glass #HoloLens