iPhony už budú onedlho odomykať aj hotelové izby

Nová aktualizácia operačného systému iOS rozšíri možnosti využitia NFC čipu, ktorý poslúži aj na odomykanie hotelových dverí. Nebude tak už potrebné používať hotelovú kartu alebo kľúč.

27.05.2018 19:44
bezkontaktná mobilná platba, NFC Foto:
Ilustračné foto
debata

Nie je to žiadna prevratná novinka, no napriek tomu sa s ňou majitelia iPhonov doposiaľ nemali možnosť zoznámiť. Odomykanie hotelových dverí s mobilom bolo po prvýkrát predstavené na mobilnom veľtrhu MWC v Barcelone ešte v roku 2012. Odvtedy sa toho na trhu veľa nezmenilo. Hotelov, ktoré túto vymoženosť svojim hosťom ponúkajú je stále málo, navyše technológia je kompatibilná len so smartfónmi s Androidom, ktoré disponujú NFC čipom.

Po šiestich rokoch plánuje Apple rozšíriť využiteľnosť NFC čipov a vývojárom dá voľnejšiu ruku pri programovaní aplikácií. Doposiaľ bolo možné NFC čipy využívať prevažne pri bezkontaktných platbách prostredníctvom služby Apple Pay. Apple s príchodom systému iOS 12 zruší väčšinu obmedzení týkajúcich sa prístupu k NFC čipom, ktoré sú súčasťou iPhonov od verzie 6 z roku 2014. Systém iOS 12 by mal Apple predstaviť v najbližších týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iOS 12