Cirkev vytvorila novú hru: Mladí namiesto pokémonov naháňajú svätých

Cirkev vytvorila novú hru: Mladí namiesto pokémonov naháňajú svätých

02.11.2018 13:07
follow-jc-go Foto:
V novej hre Follow JC (Jesus Christ) Go! mladí hľadajú svätých.
debata

Hra Pokémon Go mala taký obrovský úspech, že si získala množstvo napodobiteľov.

Posledný z nich, ktorým je katolícka cirkev, ale môže mnohých prekvapiť, napísala britská BBC. V novej hre nazvanej „Follow JC (Jesus Christ) Go!“ Môžu jej užívatelia v reálnom svete namiesto japonských príšer „chytať“ svätých alebo postavy z Biblie. Za výrobou hry stojí katolícka skupina Fundación Ramón Pane, ktorá ju vytvorila, okrem iného, pre účastníkov Svetových dní mládeže. Tie sa konajú budúci rok v januári v Paname.

V hre Pokémon Go hráči používali kamery vo svojich telefónoch na to, aby mohli sledovať svoje okolie, kde sa im čas od času objavili známe postavičky. V novej hre je však miesto obľúbeného Pikaču možné naraziť skôr na svätého Petra, opísala BBC. Keď sa stretnú so svätým, musia hráči najprv zodpovedať určitú kvízovú otázku, napríklad správne zaradiť citát z biblie.

Mojžiš sa hráčov môže napríklad opýtať: „Bol som to ja, kto povedal: Bože môj, Bože môj, prečo si ma opustil? "A ak hráč odpovie správne, svätý sa pričlení do jeho tímu. Hráči môžu tiež zbierať virtuálne vodu, jedlo a "duchovno“, čo je v hre posilňuje.

Hra, ktorá získala požehnanie aj od pápeža Františka, bola spustená v španielčine, v najbližších týždňoch by ale mala uzrieť svetlo sveta aj jej anglická, talianska a portugalská verzia. Vývoj hry stál 500 000 dolárov, ktoré zaplatili sponzori a súkromní darcovia.

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #cirkev #počítačová hra #pokémon go