Hľadajú sa dievčatá, ktoré v budúcnosti ochránia Britániu pred kyberhrozbami

Nové talenty, ktoré by v budúcnosti chránili krajinu pred kybernetickými hrozbami, hľadá britská spravodajská služba GCHQ aj medzi dievčatami vo veku 12 a 13 rokov.

09.01.2019 14:54
počítač, klávesnica, ruky Foto:
Kyberpriestor.
debata
Vyzvala školy, aby zostavili dievčenské tímy na súťaž v riešení kódov, rébusov a krížoviek, s ktorými mali problémy aj mnohí rodičia, napísal britský denník The Times.

„Na každých deväť mužov pracujúcich globálne v oblasti kybernetickej bezpečnosti pripadá len jedna žena,“ uviedlo Národné stredisko kybernetickej bezpečnosti, ktoré je súčasťou GCHQ. To podľa neho znamená, že obor prichádza o mnoho potenciálnych kandidátov a talentovaných ľudí.

Ženy tvoria približne tretinu zamestnancov GCHQ. Teraz chce tajná služba osloviť najmenej 1 600 štátnych a súkromných škôl. Súťaží sa majú zúčastniť štvorčlenné dievčenské tímy pod vedením učiteľa.

„Dievčatá si osvoja nové schopnosti, nahliadnu do sveta národnej bezpečnosti a tie technicky zdatné začnú napríklad uvažovať o kariére v kybernetickej bezpečnosti,“ povedal námestník riaditeľa Národného strediska kybernetickej bezpečnosti Chris Ensor.

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #krížovka #kyberútok #kyberhrozba #rébus